Συναντήσεις του Δημάρχου Τρικκαίων -υποψήφιου για την προεδρία της ΚΕΔΕ- με υπουργούς και με τον Γ. Πατούλη

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτριος Παπαστεργίου

Συναντήσεις με τον προοριζόμενο για υποψήφιο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Αττικής) με την υποστήριξη της “Νέας Δημοκρατίας”, Δημήτριο Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων, είχαν, διαδοχικά, χθες, Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 οι υπουργοί, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του «Ν» στο επίκεντρο των συναντήσεων ήταν «η προετοιμασία της υποψηφιότητας ενόψει του εκλογικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ» (πιθανολογείται για τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, τ.έ.) και «ένα λιτό, σαφές προγραμματικό πλαίσιο που θα χαρακτηρίζει τον προεκλογικό «διεκδικητικό» λόγο του» την υλοποίηση του οποίου σε περίπτωση επιτυχίας του, θα αναλάβει να υλοποιήσει σε δεύτερο χρόνο, η κυβέρνηση…!

Σύμφωνα με τις ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, η υποψηφιότητα του κ. Δημ. Παπαστεργίου δεν θα είναι η μόνη με «σύνδεση» τη Νέα Δημοκρατία. Μια άλλη υποψηφιότητα με τα ίδια κομματικά χαρακτηριστικά προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, υποστηριζόμενη από σημαντικό αριθμό Δημάρχων της Μακεδονίας, προσκείμενων στη «Νέα Δημοκρατία».

Πρόκειται για τον Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έμπειρο αυτοδιοικητικό και ιδιαίτερα αποφασισμένο να μην «υποχωρήσει αυτή τη φορά όπως το 2014 προς χάριν της υποψηφιότητας του κ. Γ. Πατούλη.»

Στην πιθανή περίπτωση που συνυπάρξουν οι δύο υποψηφιότητες, η όλη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΚΕΔΕ παίρνει διευρυμένη διάσταση με ανεξαιρέτως, όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά!

Υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ θα είναι και ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με 6 επανεκλογές στο Δήμο του και με ποσοστά άνω του 60%! Η πρόσφατη εκλογή του «έπιασε» 65% και το σημαντικότερο: υποστηρίχθηκε δημόσια από την Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ, το Ποτάμι, τους ΑΝ.ΕΛ και τη ΔΗΜ.ΑΡ

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη, δεν έχει κομματική στήριξη, εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική και σε πανελλαδικό επίπεδο υποστηρίζεται από αυτοδιοικητικούς του ευρύτερου πολιτικού φάσματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της ΚΕΔΕ θα συμμετάσχουν και υποψήφιοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής.

Αναφορικά με τις συναντήσεις του κ. Δημ. Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων στην Αθήνα, το δελτίο τύπου που εκδόθηκε περιέχει «γενικολογίες» και αυτονόητα καμία αναφορά δεν γίνεται στην υποψηφιότητα του, η οποία, θα τονιστεί εκ νέου, εμφανίζεται «ως κλειδωμένη.»

Το δελτίο τύπου

«Η Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο με κυρίαρχο τον πολίτη, είναι το γενικό συμπέρασμα των συναντήσεων του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με υπουργούς στην Αθήνα. Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων επισκέφθηκε διαδοχικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Λύσεις για την Αυτοδιοίκηση

Με τον κ. Θεοδωρικάκο ο Δήμαρχος Τρικκαίων συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αποκλειστικά για την Αυτοδιοίκηση και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η συζήτηση κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο, ζητήματα των Δήμων σε σχέση με το Δημόσιο, τις ιδιωτικές εταιρείες υποδομών, τους διαγωνισμούς. Το δεύτερο, θέματα βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μέσω και της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε θέματα δυσλειτουργιών, διαγωνισμών και αναθέσεων, προβλημάτων στην κινητικότητα υπαλλήλων, συντηρήσεων οδών και δικτύων, γραφειοκρατίας κ.α.

Με τον υπουργό υπήρξε κοινή γραμμή πλεύσης, στη διαπίστωση – και την ανάγκη – η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία προς όφελος των πολιτών.

Πράξεις για τους πολίτες

Ειδικότερα τα ζητήματα για την πάταξη της γραφειοκρατίας, μέσω και της χρήσης της τεχνολογίας, συζήτησε ο κ. Παπαστεργίου με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Έτσι, συζητήθηκε η προώθηση χρήσης της τεχνολογίας σε καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, όπως ήδη πιλοτικά έχει πράξει ο Δήμος Τρικκαίων.

Για παράδειγμα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εγγραφής παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς χωρίς τη χρήση φυσικού χαρτιού, να χαραχθούν ξανά οι διαδικασίες για κάθε συναλλαγή πολίτη και Δήμους, να αλλάξει τελείως η προσέγγιση της χρήσης πιστοποιητικών προς το Δημόσιο, κάτι που το δημόσιο οφείλει να κάνει μόνο του αντλώντας τα από τα μητρώα του με την άδεια του πολίτη, να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα κ.α.

Υπήρξε ένα εξαιρετικό κλίμα με κοινές συμφωνίες και ουσιαστικές συζητήσεις για την πορεία αυτών των θεμάτων. Αυτό το κλίμα ενισχύθηκε, από την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να στηρίξει ουσιαστικά το επικείμενο συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων στα τέλη Σεπτεμβρίου, «για τη δημιουργία μιας Βιώσιμης και Έξυπνης πόλης», με τίτλο Restart mAI City. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αυτοδιοίκηση και… Αυτοδιοίκηση

Με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου συζήτησε αρκετά ζητήματα για τους Δήμους. Καθώς ο κ. Πατούλης εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, η συζήτηση στράφηκε και στη συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.»