Φύλακες, νυχτοφύλακες και προσωπικό καθαριότητας σε Μαραθώνα, Ωρωπό, Λαυρεωτική και Μαρκόπουλο
Στην ενίσχυση του προσωπικού που απασχολείται στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της πρόσληψης συνολικά 422 εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών.
Από το σύνολο των θέσεων της προκήρυξης, 14 αφορούν εγκαταστάσεις και αρχαιολογικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Μαραθώνας – Τύμβος Αθηναίων – Ραμνούντας
Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσείο Μαραθώνα
- 2 θέσεις ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Τύμβος Αθηναίων Μαραθώνα
- 1 θέση ΔΕ Ημερήσιου Φύλακα Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Αρχαιολογικός Χώρος Ραμνούντα
- 1 θέση ΔΕ Ημερήσιου Φύλακα.
- 2 θέσεις ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Συνολικά, στην περιοχή του Μαραθώνα προβλέπονται 6 θέσεις.
Ωρωπός – Αμφιάρειο
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Αμφιαρείου, στον Δήμο Ωρωπού, προβλέπονται:
- 2 θέσεις ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Λαυρεωτική – Σούνιο
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Σουνίου προβλέπονται:
- 4 θέσεις ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων,
- 1 θέση ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας εσωτερικών χώρων.
Συνολικά, στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου αντιστοιχούν 5 θέσεις.
Μαρκόπουλο Μεσογαίας – Βραυρώνα
Στον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο Βραυρώνας, στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, προβλέπεται:
- 1 θέση ΔΕ Νυχτοφύλακα Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Όλες οι συμβάσεις είναι πεντάμηνες
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε μηνών, με την έναρξη της απασχόλησης να υπολογίζεται από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Η διαδικασία αφορά την κάλυψη παροδικών αναγκών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνολικά, η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά 422 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.
Οι 14 θέσεις με μια ματιά
| Περιοχή / αρχαιολογικός χώρος | Ειδικότητα | Θέσεις |
| Αρχαιολογικοί χώροι & Μουσείο Μαραθώνα | ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες | 2 |
| Τύμβος Αθηναίων Μαραθώνα | ΔΕ Ημερήσιος Φύλακας | 1 |
| Ραμνούντας | ΔΕ Ημερήσιος Φύλακας | 1 |
| Ραμνούντας | ΔΕ Νυχτοφύλακες | 2 |
| Αμφιάρειο Ωρωπού | ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες | 2 |
| Σούνιο | ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες | 4 |
| Σούνιο | ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας | 1 |
| Βραυρώνα | ΔΕ Νυχτοφύλακας | 1 |
| ΣΥΝΟΛΟ | 14 |
Η προκήρυξη φέρει ΑΔΑ: 97ΨΚ46ΝΚΟΤ-ΨΚΗ και προβλέπει ότι οι υποψήφιοι κατατάσσονται ανά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα και κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια.
Για την Ανατολική Αττική, οι προσλήψεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορούν ορισμένους από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς της περιοχής, από τον Μαραθώνα και τον Ραμνούντα έως το Αμφιάρειο, τη Βραυρώνα και το Σούνιο. Η ενίσχυση της φύλαξης και της καθαριότητας συνδέεται άμεσα τόσο με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και με την ασφαλή και ομαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

































