Νέο διοικητικό συμβούλιο στη REDS και αποχώρηση του Γιάννη Μωραϊτη

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία REDS, θυγατρική της Ελλάκτωρ για το Real Estate. εξέλεξε σήμερα, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.   

Πρόκειται για την εταιρεία, η οποία, λίγο μετά το ξεκίνημα της, το 2005, συνδέθηκε με το έργο κατασκευής εμπορικού κέντρου στο Κτήμα Καμπά (Κάντζα Παλλήνης) και με την κατασκευή και λειτουργία του Smart Park στη θέση Γυαλού Σπάτων.

Στο νέο σχήμα δεν συμμετέχει ο Γιάννης Μωραΐτης, αρχικά, γενικός διευθυντής και μετέπειτα ως και προχθές, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατά κοινή ομολογία, ο άνθρωπος που απογείωσε την REDS εντός και εκτός χώρας, με διεθνή αναγνώριση και πολλές διακρίσεις. (η πρώτη του συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης ήταν στον Νεολόγο, το 2006 με αναφορά στο Κτήμα Καμπά, ειδικότερα στη μελέτη του υπό κατασκευή έργου.)

Γιάννης Μωραίτης, απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDS

Μέλλει να φανεί, αν και σε ποιο βαθμό, οι αλλαγές που έγιναν στο Δ.Σ. της REDS σε συνδυασμό με τη νέα μετοχική σύνθεση στην “Ελλάκτωρ” θα επηρεάσουν ή όχι την εξέλιξη ή και τη “φυσιογνωμία” του έργου, λίγο καιρό πριν την δημοσίευση της γνωμοδότησης του ΣτΕ και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει, αμέσως, μετά.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα διοίκηση της REDS έχει υποχρέωση να ενημερώσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία, ποιός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της.  

Θεόδωρος Πανταλάκης

Σε ό,τι αφορά το νέο Δ.Σ που προτάθηκε από τον πρόεδρο της Ελλάκτωρ, Γιώργο Μυλωνογιάννη: παραμένει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, (ο οποίος έχει οριστεί και πρόεδρος της Άκτωρ) καθώς και ο Θεόδωρος Πανταλάκης επί χρόνια ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.

Το σύνολο των προταθέντων για το Δ.Σ.

  • Γιώργος Κωνσταντινίδης, ιδιωτικός υπάλληλος εκτελεστικό μέλος,
  • Γιώργος Κουντούρης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό,
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εκτελεστικό μέλος,
  • Θεόδωρος Πανταλάκης, μη εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος
  • Ιωάννα Σαμπράκου, μη εκτελεστικό μέλος,
  • Αλεξάνδρα Σταυροπούλου, μη εκτελεστικό μέλος και
  • Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.