Έκτακτη σύσκεψη για τον κίνδυνο πυρκαγιών με τη συμμετοχή 11 Δήμων της Αττικής

Σύσκεψη με αντικείμενο τις εργασίες πρόληψης από πλευράς των δήμων της Αττικής για τις πυρκαγιές πραγματοποιείται αύριο, μεσημέρι, Σαββάτου, 29 Μαίου στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά από πυρκαγιές με αποκορύφωμα την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία, έχουν προκαλέσει προβληματισμό για την προετοιμασία εν όψει του καλοκαιριού, ενώ πολλοί πολίτες στους δήμους της Αττικής διαμαρτύρονται γιατί ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί τα δέντρα που έσπασαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας του χειμώνα.

Όπως επισημαίνουν, αυτά τα δέντρα και ξύλα μπορούν να γίνουν το προσάναμμα για μια φωτιά, ακόμη και από λάθος ή τυχαίο γεγονός.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της σύσκεψης θα εξεταστούν η πορεία των εν εξελίξει, καθώς και η δρομολόγηση νέων έργων και εργασιών που αφορούν κυρίως σε καθαρισμούς εύφλεκτης ύλης, καθώς και σε έργα υποδομής στο δασικό οδικό δίκτυο / αντιπυρικές ζώνες, για τη μείωση κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι των 11 Δήμων της Αττικής στους οποίους υπάγονται 18 περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας και συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι,

Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης και Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος.