Στον όμιλο ΒC Partners (μιντιακός πάροχος σε 6 βαλκανικές χώρες) η Forthnet (NOVA)

Υπεγράφη χθες βράδυ η συμφωνία μεταξύ ΒC Partners και των τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική και Alpha) για την πώληση της εταιρείας Forthnet. (η επιχειρηματική της έδρα είναι στην Κάντζα Παλλήνης.) Η συμφωνία τελεί υπό τις σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών, μία διαδικασία που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως και έξι μήνες.

Η πρόταση κατατέθηκε από την United Group -συνδέεται με τη βρετανική BC Partners- ανέρχεται στα 42 εκατ. ευρώ και κρίθηκε συμφέρουσα σε επίπεδο «κουρέματος» των δανείων της εταιρείας.

Η πρόταση περιλαμβάνει απόκτηση του equity και των ομολογιών και αποπληρωμή των δανείων που απομένουν, καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση για την περίοδο που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό «κλείσιμο» της συναλλαγής.

Η ολοκλήρωση του deal αναμένεται να σηματοδοτήσει την είσοδο ενός νέου επενδυτή στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά που εισέρχεται πλέον σε φάση αναδιάταξης, με το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων για τηλεπικοινωνιακές υποδομές αλλά και για υφιστάμενους “παίκτες” να έχει ήδη αποτυπωθεί.

Πρόκειται, δε, για μια ακόμη επενδυτική τοποθέτηση της BC Partners στην Ελλάδα, έπειτα από την προ ετών απόκτηση της Pharmathen, το fund μετείχε και στον προ μηνών διαγωνισμό για την πώληση της Wind Ελλάς που δεν τελεσφόρησε.

Έδρα του ομίλου το Άμστερνταμ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BC Partners ήταν ο όμιλος που πραγματοποιούσε τις τελευταίες εβδομάδες αποκλειστικές συζητήσεις με τις πωλήτριες τράπεζες και αποτελεί από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ.

Ο Όμιλος εδρεύει στο Άμστερνταμ, απασχολεί 4.400 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται ως multi-play τηλεπικοινωνιακός και μιντιακός πάροχος σε 6 βαλκανικές χώρες.

Προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερα από 1,8 νοικοκυριά, μέσω εταιρειών όπως η SBB, η Telemach, η United Media και η Tele2 Croatia, ενώ διαθέτει, μεταξύ άλλων, τα τηλεοπτικά κανάλια Sport Klub, N1 και Nova TV. Ο κύκλος εργασιών της το τελευταίο 12μηνο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ανήλθε στα 734 εκατ.ευρώ

Η United Group εξαγοράστηκε το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Κεντρικό ρόλο στην BC Partners, ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ο Νίκος Σταθόπουλος, γνώστης του τηλεπικοινωνιακού κλάδου ήδη από το πιο μακρινό παρελθόν.