Έτοιμα τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παιανίας να υποδεχθούν τους μαθητές τους

Σε ετοιμότητα είναι τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παιανίας για να υποδεχθούν την Δευτέρα τους εκατοντάδες μαθητές με ασφάλεια.  

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη και των διευθυντών των σχολικών μονάδων για να γίνει ο τελευταίος έλεγχος πριν από το πρώτο κουδούνι.

Οι συμμετέχοντες Διευθυντές διαβεβαίωσαν πως οι μονάδες τους είναι καθόλα έτοιμες. Εκτίμησαν δε πως δεν θα υπάρξουν πολλές «απουσίες» μαθητών ενώ μετέφεραν στον Ισίδωρο Μάδη την ανάγκη για γάντια μιας χρήσεως.

Ο δήμαρχος Παιανίας δεσμεύθηκε για διανομή ενός μικρού αποθέματος που υπάρχει ακόμα εξηγώντας πως πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση στην αγορά.

Ο Ισίδωρος Μάδης διαβεβαίωσε τους διευθυντές πως θα καλυφθούν τυχόν κενά που θα προκύψουν σε καθαρίστριες έτσι ώστε ήδη από την Δευτέρα τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Παιανίας κατέγραψε τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο ενώ ανέλυσε το σχεδιασμό της διοίκησης ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να είναι βελτιωμένη για διδασκόντες και μαθητές.

Νωρίτερα η αντιδήμαρχος Παιδείας Έλενα Αντωνίου και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Θανάσης Μιχαλόπουλος, ολοκλήρωσαν την διανομή στα σχολεία του Δήμου Παιανίας απολυμαντικών και μασκών ενώ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτοψία επιβεβαιώνοντας πως είχαν ολοκληρωθεί και οι καθαρισμοί.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας στο ΚΑΠΗ υπό τον δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη και με την συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού, της ψυχολόγου κας Μαρίας Αντωνοπούλου και της διοίκησης -προέδρου κ. Κώστα Χουλιάρα, της αντιπροέδρου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Ευτυχίας Κρεμμυδά.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία από την ψυχολόγο του προσωπικού για την υποδοχή των 300ων περίπου βρεφών. Ο Δήμαρχος Παιανίας διαβεβαίωσε το προσωπικό για την αμέριστη συμπαράστασή του και την υποστήριξη που ο Δήμος παρέχει στον φορέα για την διευκόλυνση του έργου τους και με την παροχή μασκών και γαντιών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κώστας Χουλιάρας οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν χωρίς κενά καθώς δύο ελλείψεις σε καθαρίστριες καλύφθηκαν με την μεταφορά προσωπικού.