Απούσης σύσσωμης της αντιπολίτευσης ψηφίστηκαν στο Δ. Σ. Παλλήνης τα Δημοτικά Τέλη 2023

Σε ενδοπαραταξιακή υπόθεση με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου Παλλήνης και του Προέδρου του Δ.Σ. εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση για τα  Δημοτικά Τέλη στο Δήμο Παλλήνης και όπως ήταν αναμενόμενο εγκρίθηκαν, μάλιστα μετά αλληλοεπαίνων και αλληλοσυγχαρητηρίων!  

Στην συζήτηση του ιδιαίτερα σοβαρού για τους Δημότες θέματος, δεν συμμετείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες με κοινή, αυστηρή ανακοίνωση, εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην επιλογή της αποχής.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν τον Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Κ. Σμέρο για σκόπιμη κωλυσιεργία στην ενημέρωση τους ως προς το περιεχόμενο της πρότασης για τα Δημοτικά Τέλη 2023 -παρέλαβαν την εισηγητική πρόταση μόλις τρεις ημέρες πριν την καθορισθείσα συνεδρίαση- με συνέπεια να μη προλάβουν αφενός να μελετήσουν το περιεχόμενο της και αφετέρου με τις προτάσεις τους να μη μπορέσουν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση τόσο του Τεχνικού Προγράμματος όσο και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2023.

Σε ό,τι αφορά τα ψηφισθέντα από την παράταξη του Δημάρχου, Δημοτικά Τέλη, παραμένουν στα επίπεδα του 2022 παρ΄ότι θα μπορούσαν να μειωθούν δεδομένου του υπάρχοντος μεταφερόμενου χρηματικού υπολοίπου.

Οι τιμές των Δημοτικών Τελών ανά τ.μ.

  • 1,10 ευρώ /τ.μ. για κατοικίες έως 100 τ.μ.
  • 1,17 ευρώ /τ.μ. για κατοικίες άνω των 100 τ.μ.
  • 3,38 ευρώ /τ.μ. για επαγγελματικούς χώρους