Την απόφαση κατάργησης του τάφου των δωρητών της Παλλήνης, ο κ. Α. Ζούτσος την «βάπτισε» «απόδοση τιμής στην μνήμη τους»

Η διαχείριση ενός λάθους όταν δεν γίνεται με σύνεση και ψυχραιμία οδηγεί σε ένα μεγαλύτερο κι από εκεί και πέρα …χάνεται ο λογαριασμός!

Η δημοτική αρχή Παλλήνης μετά τον ανευθυνοϋπεύθυνο τρόπο αντιμετώπισης της καταστροφής του οικογενειακού τάφου δύο αδελφών-δωρητών της πόλης, ενέργεια που όπως και η ίδια διαπίστωσε ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία Παλλήνης, με ανακοίνωση της, μετατρέπει την επιθετική άρνηση της στην εισήγηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για άμεση αποκατάσταση του μνήματος, σε απόφαση απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Ιωάννη και τη Μαρία Πέτρου!

Υπενθυμητικά: έντεκα (11) Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με κοινό αίτημα τους ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση του καταργηθέντος οικογενειακού τάφου των δωρητών. Για τον σκοπό αυτό ζήτησαν σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνεδρίαση έγινε και κατά την ψηφοφορία η παράταξη του κ. Α. Ζούτσου, απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης και ψήφισε δική της σύμφωνα με την οποία, ο τάφος καταργείται και τα οστά μεταφέρονται στο οστεοφυλάκιο με την προσθήκη μιας αναφοράς στα ονόματα των δωρητών.

Σήμερα, με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή μνημονεύει με ιδιαίτερη αυταρέσκεια την απόφαση την οποία όχι μόνο καταψήφισε η αντιπολίτευση αλλά υποκίνησε και τις πολλαπλές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας με αποκορύφωμα την απόρριψη της και από τους ζώντες απογόνους των δύο αδελφών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Παλλήνης, στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω δεν γίνεται καμία αναφορά στην πρόταση της αντιπολίτευσης, ενέργεια που αν μη τι άλλο δεν μπορεί να υπογράφεται από το Δήμο Παλλήνης αλλά μόνο από τον Δήμαρχο, δεδομένου ότι στο «όλο» του Δήμου συγκαταλέγεται και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

Την απόδοση τιμής προς τους αδελφούς Ιωάννη και Μαρία Πέτρου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

Σε συνέχεια υλοποίησης της υπ’ αρίθμ. 93/2017, ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για κατάργηση του οικογενειακού τάφου των Ιωάννου και Μαρίας Πέτρου, η οποία είχε ληφθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων, υιοθετήθηκε η πρόταση για την απόδοση τιμής στους θανόντες.

Αντί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την εκταφή, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την κατασκευή ειδικής μνημειακής κατασκευής σε διακριτή θέση, στην οποία θα φυλαχτούν τα οστά και θα τοποθετηθούν μαρμάρινες επιγραφές με περιεχόμενο, που θα αποδίδει την οφειλόμενη τιμή, στα αδέρφια Πέτρου, για την εν γένει προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Κατά την τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι «η Δημοτική Αρχή δεν παρέμεινε αυστηρά στην τυπική εφαρμογή του ανθρώπινου νόμου, αλλά επέλεξε να εφαρμόσει τον ηθικό άγραφο νόμο για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους νεκρούς».

Την ανακοίνωση του «Δήμου Παλλήνης» ακολούθησε η άμεση αντίδραση της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ειρήνης Κουνενάκη, η οποία με προσωπική ανάρτηση της υπό τον τίτλο «Ντροπή και μόνο ντροπή» εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της προς την υποκρισία της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της κατάργησης του οικογενειακού τάφου των δύο δωρητών της πόλης.

Η ανακοίνωση της Ειρήνης Κουνενάκη

Ντροπή και μόνο ντροπή

«Με ένα προσβλητικό Δελτίο Τύπου απαντάει η Δημοτική Αρχή στην ομόθυμη κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση της να καταργήσει τον τάφο του Ιωάννη και της Μαρίας Πέτρου, δωρητών του Οινοποιείου Πέτρου.

Προσβλητικό για τους ευεργέτες της πόλης μας και απαξιωτικό για την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία με διαπαραταξιακή έγγραφη παρέμβαση της, ζήτησε την αποκατάσταση του καταργηθέντος οικογενειακού τάφου.

Εθισμένη η Δημοτική Αρχή Παλλήνης στην συστηματική παραπληροφόρηση των δημοτών, επανέρχεται σήμερα με τον παραπλανητικό τίτλο, «ο Δήμος Παλλήνης τιμά τον Ιωάννη και την Μαρία Πέτρου» κάνει το μαύρο, άσπρο και από κατηγορούμενη για τις προκλητικές απρέπειες της σε βάρος της μνήμης δύο συμπολιτών μας που προσέφεραν όλη την περιουσία τους στο κράτος και στην Παλλήνη, εμφανίζεται, σήμερα, με περίσσιο θράσος να αποδίδει τιμές.

Η Δημοτική Αρχή,

  • Αποκρύπτει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε μετά από αίτημα συμβούλων της αντιπολίτευσης.
  • Αποκρύπτει ότι το αίτημα των πλησιέστερων συγγενών για την διατήρηση του τάφου και αντικατάσταση του μνημείου απορρίφθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημάρχου και της Ραχήλ Μακρή.
  • Αποκρύπτει, τέλος, ότι η ίδια με αυθάδη τρόπο, αμφισβήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. την ευεργεσία της πόλης από τα δύο αδέλφια και το σημαντικότερο, αρνήθηκε την αποκατάσταση του οικογενειακού τάφου και του γλυπτού τέχνης που με εντολή της καταστράφηκε.

Ντροπή και μόνο!»