Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας στο 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα

Πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Γέρακα, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης και της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο 1ο Αθλητικό κέντρο Γέρακα ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν γονείς και μαθητές τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν στην ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη από πλευράς διοργάνωσης εκδήλωση, ήταν:

  • Η αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μεταξύ των στόχων της εκδήλωσης ήταν και η προβολή της δραστηριότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Τις εργασίες της ημερίδες συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Στρίκος, ενώ σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων απεύθυνε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Παπαγεωργίου καθώς και ο Σχολικός Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αντώνιος Παυλίδης