Φωτιά στον καταυλισμό αθιγγάνων έναντι του νεκροταφείου Γέρακα. Μικρές οι ζημίες, κατασβέστηκε άμεσα.

Φωτιά που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Αυγούστου στον αυθαίρετο καταυλισμό αθιγγάνων έναντι του νεκροταφείου Γέρακα. Τα αίτια της αποδίδονται σε ανθρώπινη απροσεξία –….φλύαροι γείτονες της οικογένειας που πιστώνεται με το «λάθος», υποστήριζαν ότι «όλα ξεκίνησαν όταν η νοικοκυρά άναψε τα ξύλα για να βράσει φρέσκα φασολάκια….» και ενδεχομένως, η φωτιά να προσλάμβανε ανεξέλεγκτες διαστάσεις αν δεν ανταποκρινότανε έγκαιρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από κοινού με το Δήμο Παλλήνης, οχήματα τα οποίου βρέθηκαν σχεδόν αμέσως στο χώρο, υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων κ.κ. Φ. Αβαρκιώτη και Α. Μαντζώρου. Η εκδήλωση της φωτιάς προσδιορίζεται στον αυλόγυρο αυθαίρετης παράγκας ακριβώς κάτω από πυλώνα της ΔΕΗ και οι ζημιές περιορίζονται στο εσωτερικό του παραπήγματος καθώς και στον παρακείμενο χώρο.

Στο περιθώριο της φωτιάς και όσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιδίδονταν στην αντιμετώπισή της, σκηνές …ροκ σημειώνονταν στο χώρο του καταυλισμού από αθιγγάνους κάθε ηλικίας, οι οποίοι εκδηλώνοντας συμπεριφορά υστερικού πανικού –που δεν δικαιολογούνταν από την έκταση της φωτιάς- καλούσαν αλλήλους να μετακινηθούν προς το χώρο του νεκροταφείου για να …σωθούν από τις φλόγες! Ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να καθησυχάσουν κυρίως τις γυναίκες, ενώ, οι νεότεροι –πιτσιρικάδες- με κινητά τηλέφωνα στα χέρια –πλεόναζαν τα iPhones….- αποθανάτιζαν τα εξελισσόμενα και κυρίως τις δύο μοτοσικλέτες με τους τέσσερις άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, δοθείσης αφορμής, εισέβαλλαν στον καταυλισμό, γεγονός «που γίνεται για πρώτη φορά στα χρόνια που ζούμε εδώ», όπως με έκδηλη την απογοήτευση στο πρόσωπο δήλωνε αθίγγανος απροσδιόριστης ηλικίας.

Ειρήσθω εν παρόδω, σε παρακείμενο χώρο και με διακριτικό τρόπο παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα στον καταυλισμό με ανεξακρίβωτα αισθήματα, Γερακιώτες που συμβαίνει να είναι ιδιοκτήτες οικοπέδων επί των οποίων οι αθίγγανοι έχουν αναγείρει τα παραπήγματά τους.

Νωρίς το μεσημέρι, ο καταυλισμός ξαναβρήκε τον φυσιολογικό ρυθμό ζωής κι αυτό επιβεβαιώθηκε και από την εμφάνιση στους κεντρικούς κι απόκεντρους δρόμους Γέρακα και Παλλήνης, του «ντατσούν» του Βαγγέλη που ως γνωστόν, πουλάει “καρπούζια μέλι” φροντίζοντας να το διαλαλεί σε ώρες που η πόλη απολαμβάνει την μεσημβρινή ανάπαυλά της…..

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα του αυθαίρετου καταυλισμού των αθιγγάνων παραμένει ένα ακανθώδες πρόβλημα για την πόλη και το Δήμο και κάποτε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον προσήκοντα τρόπο. Δηλαδή, να δοθεί μια οριστική λύση μέσω της οποίας και οι άνθρωποι αυτοί να εγκατασταθούν σε περιοχή που θα τους διασφαλίζει μια στοιχειώδης ποιότητα ζωής και οι πολίτες που έχουν τη γη τους στον καταυλισμό να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν σύμφωνα με τις επιλογές τους και τις ανάγκες τους. Τέλος, να υπενθυμίσουμε, ότι οι παρενέργειες από την ύπαρξη του εν λόγω καταυλισμού αγγίζουν και τη λειτουργία του νεκροταφείου και χωρίς να υιοθετούμε τις πολλές και «ιδιόμορφες» καταγγελίες που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια ο έντυπος “Νεολόγος” από αναγνώστες του, περιοριζόμαστε στις δύο τελευταίες με τις οποίες, γίνεται αναφορά σε συστηματική κλοπή φιαλών ελαιολάδου και μικρών κορνιζών με φωτογραφίες αποθανόντων από μνήματα του νεκροταφείου….!