Έτοιμος ο χώρος φιλοξενίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Παλλήνης, επί της Μιαούλη 28 στο Γέρακα

alt

Έτοιμος προς χρήση ο χώρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εξωραϊσμού και προσαρμογής του στις απαιτήσεις της θεσμοθετημένης λειτουργίας του. Πρόκειται για χώρο μόλις 56 τ.μ. επί της οδού Μιαούλη 28 –πλησίον της πλατείας Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου– στον οποίο έχουν τοποθετηθεί προθήκες ξύλινης κατασκευής για την συγκέντρωση τροφίμων και υγρών ροφημάτων μακράς διάρκειας.

Η καλαίσθητη πινακίδα που τοποθετήθηκε προ ημερών, γνωστοποιεί στους διερχόμενους την ύπαρξη και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα ο χώρος να αποκτήσει “ζωή και ενέργεια” λειτουργώντας ως μέσον σταθερής υποστήριξης συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι και σήμερα, η εξυπηρέτηση των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου γινότανε από το Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παλλήνης στην δημοτική ενότητα Γέρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ν”

η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης και υπό την προσωπική επιστασία του Δημάρχου κ. Αθαν. Ζούτσου, βρίσκεται σε διαδικασία διεύρυνσης των υποστηρικτών του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις τάξεις των επιχειρηματικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, ενώ παρατηρείται και αύξηση του αριθμού συμπολιτών μας που σπεύδουν να συνεισφέρουν από το όποιο περίσευμά τους, τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνεται με απόλυτα προσδιορισμένες διαδικασίες, προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και τον Κανονισμό Λειτουργίας που ψηφίστηκε με την υπ. αριθμ. 314/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ευθύνη αξιολόγησης των αιτημάτων για ένταξη των πολιτών στην κατηγορία των δικαιούχων, έχει τριμελής επιτροπή από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Παλλήνης.

(Για τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια να γίνουν δικαιούχοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης στο αριθμό τηλεφώνου: 210-6604659)