Μετά πάροδο «ζύμωσης» τριών ετών, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός των έργων αποχέτευσης σε Καλύβια & Κουβαρά Δήμου Σαρωνικού

Κάλλιο αργά, παρά, ποτέ! Με ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, μόλις αυτές τις ημέρες προκηρύχθηκε ο ηλεκτρονικός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός με αποσφράγιση των προσφορών την 3η Σεπτεμβρίου 2020, για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων αποχέτευσης των οικισμών Καλυβίων και Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού, προϋπολογισμού 5.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)

Το έργο πέρασε από πολλές …συμπληγάδες, όπως άλλωστε όλα τα έργα αυτού του χαρακτήρα στη χώρα μας!

Αρκεί να σημειωθεί ότι η τεχνική μελέτη του έργου, θεωρήθηκε τον Ιούνιο του 2017 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού επί δημοτικής αρχής Γιώργου Σωφρόνη, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τον Οκτώβριο του 2018 με εισήγηση του τότε Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω σήμερα είναι Δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού και μετά πάροδο περίπου 19 μηνών, συγκεκριμένα, στις 26 Μαΐου 2020, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης.

Εκτός απροόπτου, ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να προκύψει τον προσεχή Σεπτέμβριο και υπό την προϋπόθεση ότι οι «εκτός νυμφώνος» εργολάβοι δεν θα προσφύγουν για οποιονδήποτε λόγο στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλοντας την απόφαση, οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2020 με τη «ρητή δέσμευση» να έχουν ολοκληρωθεί εντός 50 μηνών, δηλαδή σε διάρκεια περίπου 4,50 ετών!

Με το δημοπρατούμενο έργο, ολοκληρώνονται τα τελευταία μη κατασκευασμένα τμήματα των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, του κυρίως οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά.

Ειδικότερα, πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης συνολικού μήκους περίπου εννέα χλμ. καθώς και τα φρεάτια, να επιτευχθεί η σύνδεση με το υφιστάμενο λειτουργικό δίκτυο ακαθάρτων και να αποκατασταθούν τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια στο εύρος διέλευσης των αγωγών.

Συμπερασματικά: με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να προκύψει ένα ενιαίο λειτουργικό δίκτυο ακαθάρτων δεδομένου ότι έως σήμερα έχουν κατασκευασθεί αυτοτελώς, ορισμένα μόνο τμήματα της αποχέτευσης.