Την επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών στην γέφυρα της Λεωφ. Σπάτων, ζητάει ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Χρ. Α. Μάρκου

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2013 στην γέφυρα της λεωφόρου Σπάτων -στο ύψος Νάσιουτζικ- ζήτησε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Χρήστος Α. Μάρκου με την ευκαιρία του χαιρετισμού του στην τελετή των εγκαινίων του δρόμου Παιανίας – Σπάτων – Αρτέμιδος που έγιναν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρ. Α. Μάρκου:

«Δεν είναι η στιγμή για γκρίνιες όμως θέλω να καταθέσω με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης την αγανάκτηση των 50.000 κατοίκων του Δήμου μας και των χιλιάδων εργαζομένων στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε στην γέφυρα της Λεωφόρου Σπάτων στο ύψος Νάσιουτζικ, απ’ τις πλημμύρες του 2013.
Οι πόλεις μας επί της ουσίας είναι αποκομμένες απ’ την πρωτεύουσα.
Η ταλαιπωρία μας αφόρητη. Κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα θα διογκώνεται.

Θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί αποκατάστασης της ζημιάς και να αποδοθεί η λεωφόρος Σπάτων στην κυκλοφορία το δυνατόν γρηγορότερα.
Η γραφειοκρατία έχει και όρια.

Ελπίζω να κατανοείτε το πρόβλημά μας και να κινηθείτε δεόντως.»

Η ολοκλήρωση της οδού Παιανίας-Σπάτων-Λούτσας

Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος (φωτογραφία) αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του έργου της οδού Παιανίας-Σπάτων τονίζοντας την σημαντικότητά του για τις όμορες περιοχές. Είπε, χαρακτηριστικά ο κ. Χρ. Α.Μάρκου:

«Ήταν μονοπάτι κι έγινε δύσβατος χωματόδρομος. Στην δεκαετία του ’60, ο οραματιστής Δήμαρχος Σπάτων ΧΡ. Μπέκας με την συμβολή της προσωπικής “αγγαρείας” – ένας θεσμός που φανέρωνε την στενότητα των οικονομικών πόρων της εποχής αλλά και την αλληλεγγύη του τοπικού πληθυσμού- ασφαλτοστρώθηκε, δεντροφυτεύτηκε και ένωσε το επίνειο του τότε Δήμου Σπάτων , τη Λούτσα, με τον κεντρικό πολεοδομικό της πόλης.

Η Λούτσα εξελίχθηκε ραγδαία και άναρχα πολεοδομικά, με ευθύνη αποκλειστική της πολιτείας. Μετονομάσθηκε σε Αρτέμιδα υπερχειλίσθηκε πληθυσμιακά από μόνιμους κατοίκους, κι ο δρόμος που την ένωνε με τα Σπάτα επιφορτίσθηκε απ’ την συνεχή κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων με αποτέλεσμα στις μέρες και στις ώρες της καλοκαιρινής κυρίως αιχμής να είναι επί της ουσίας αδιαπέραστος.

Πέρασαν 50 χρόνια από τότε και πριν την καλλικρατική συνένωση των πόλεων των Σπάτων και της Αρτέμιδος με πρωτοβουλία του πρώην Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και του τότε Δημάρχου κ. Θανάση Τούντα ξεκίνησε η κατασκευή του έργου που εγκαινιάζεται σήμερα για να φέρει πιο κοντά και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους κατοίκους της Παιανίας, των Σπάτων, της Αρτέμιδος.

Αυτό το έργο δεν αποτελεί απλά ένα μεγάλο έργο υποδομής είναι ένα έργο που ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, ανακούφισε τους κατοίκους.

Περιορίστηκαν δραστικά τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Διευκολύνεται αφάνταστα η προσπέλαση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στον Ευβοϊκό.

Είναι όντως ένα έργο με «ανθρώπινο πρόσωπο» κι όχι ακόμα μια εργολαβία της απαρχτής.

Μακάρι όλα τα Δημόσια έργα, που εκτελούνται σ’ αυτήν την χώρα να έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της κατασκευής και να πρόσφεραν αντίστοιχη ωφέλεια στους τοπικούς πληθυσμούς που τα υποδέχονταν.»