Αρχές Νοεμβρίου η έναρξη κατασκευής των αντιπλημμυρικών σε Ωρωπό & Μαραθώνα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου στο Γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για να εξεταστεί η πορεία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Καπανδριτίου και Καλάμου Δήμου Ωρωπού και Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, οι οποίες επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2017. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδων Κοκκινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Παναγιώτης Σάσσαλος, ο Διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής Παύλος Χριστακόπουλος και ο Τμηματάρχης Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων της Δ/νσης Αναδασώσεων Αττικής Θεόδωρος Δαγκλής.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε η σύνταξη της μελέτης αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων από τη Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής. Δύο επί μέρους μελέτες (αναδασώσεων και φραγμάτων «σαρζανέτ») θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

2. Έγινε χρηματοδότηση ύψους 4.050.000 ευρώ για την κατασκευή όλων των έργων που σχεδιάστηκαν.

3. Στις 12-10-2017 δημοσιοποιήθηκαν οι προσκλήσεις εργοληπτών για την κατασκευή εννέα υποέργων αντιδιαβρωτικής – αντιπλημμυρικής προστασίας.

4. Η έναρξη κατασκευής των έργων αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου. Η ολοκλήρωση όλων των έργων που σχεδιάστηκαν προβλέπεται εντός τριμήνου από την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής.