Με παραίτηση απειλεί ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου για την κατασκευή κλειστής δομής προσφύγων στο «Διαβολόρεμα

Τη θέση που θα κατασκευαστεί η νέα κλειστή δομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια ανακοίνωσε από τη Λέσβο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πρόκειται για την αντιπυρική περιοχή «Διαβολόρεμα», η οποία βρίσκεται περίπου δυόμιση χιλιόμετρα από το δρόμο Μυτιλήνης – Καλλονής, μέσα στο πυκνό δάσος της κεντρικής Λέσβου.

Η ανακοίνωσε έγινε σήμερα σε συνάντηση του υφυπουργού με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα Κυριακή και απειλεί με παραίτηση.

Η κατασκευή της δομής, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Ιούνιο του 2020.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου επιβεβαίωσε την επιλογή της θέσης για την κατασκευή της δομής.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση «με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την δρομολογημένη (όπως ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός κ. Στεφανής) από την κυβέρνηση απόφαση να δημιουργηθεί κλειστή δομή στη θέση “Διαβολορεμα” που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Μυτιλήνης, η δημοτική αρχή ενημερώνει τους δημότες ότι συγκαλείται σήμερα στις 5 το απόγευμα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο ΕΠΑΛ Καλλονής».

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με ανάρτησή του στο Facebook ενημερώνει ότι σήμερα συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ότι αύριο Δευτέρα ο δήμος θα μείνει κλειστός και ότι «η παραίτησή του είναι στη διάθεση της διοίκησης από σήμερα».

Η ανάρτηση του Ταξιάρχη Βέρρου είναι η εξής:

«Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 17.00,στο ΕΠΑΛ Καλλονής. Παρόλο που ο χώρος που έχει προταθεί για την δημιουργία της κλειστής δομής είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, το ζήτημα αφορά ολόκληρο το νησί.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι από την Δευτέρα κλειστός και η παραίτηση του Δημάρχου στην διάθεση της διοίκησης από σήμερα. Έχει ήδη προταθεί να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων ώστε με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αντιδράσουμε από κοινού και δυναμικά. Τα ψέματα και τα πολλά λόγια τελείωσαν».

Να σημειωθεί ότι και ο δήμος Μυτιλήνης έλαβε απόφαση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να μη δεχτεί καμία δομή και στα όρια του οποίου βρίσκεται η θέση «Διαβολόρεμα», ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν έχει αντιδράσει ακόμη.