Αποσύρθηκε η διάταξη για προσλήψεις διάρκειας τεσσάρων μηνών εκτός ΑΣΕΠ στους Δήμους

Στην απόσυρση του άρθρου 7 του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το «παράθυρο» προσλήψεων στους Δήμους που επιχείρησε να ανοίξει ο κ. Γ. Μιχελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με τη ρύθμιση Μιχελάκη οι δήμοι θα είχαν το δικαίωμα πρόσληψης υπαλλήλων με συμβάσεις τεσσάρων μηνών εκτός ΑΣΕΠ και έγκριση της Επιτροπής ΠΥΣ 33/2006, από δύο μήνες που είναι σήμερα.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει τη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο, τροποποιημένη. Σύμφωνα με πληροφορίες το τετράμηνο θα ισχύσει αλλά για πολύ λίγες κατηγορίες υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι «αν πάμε σε τετράμηνες συμβάσεις θα εξαιρέσουμε μεγάλη περιοχή του Δημοσίου από το ΑΣΕΠ. Αυτό σήμερα για την πατρίδα μας θα ήταν εγκληματικό, και θα έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό η κυβέρνηση, και δεν θα έχει καμία δικαιολογία», κατέληξε ο κ. Ντόλιος.