Ανεξαρτητοποιήθηκε η τοπική σύμβουλος Παλλήνης Λίζα Δρακοπούλου

Λίζα Δρακοπούλου

Την αποχώρησή της από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης με την οποία εξελέγη το 2010 ως Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Παλλήνης, κοινοποίησε με έγγραφη δήλωσή της στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Ζέρβα, η κ. Λίζα Δρακοπούλου. Σύμφωνα με το σύντομο περιεχόμενο της δήλωσης, η απόφαση για την αποστασιοποίησή της από τον συνδυασμό «Δήμος Ισχυρός, Πόλη με όραμα» αποδίδεται στην έλλειψη συνεργασίας και στην απουσία ενημέρωσής της από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Η άποψη της κ. Λ. Δρακοπούλου είναι ότι από το ξεκίνημα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου και ανεξαρτήτως του προσώπου που ηγείτο της παράταξης ως και σήμερα, σε απειροελάχιστες περιπτώσεις εκλήθη να εκφράσει τη γνώμη της για ζητήματα που άπτονται της δημοτικής ενότητας από την οποία εκλέχθηκε.

Η κ. Λίζα Δρακοπούλου είχε εκδηλώσει πρόθεση ανεξαρτητοποίησης την εποχή που επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν –για σύντομο διάστημα- ο πρ. κοινοτάρχης Ανθούσας δεδομένου ότι από τότε δηλώνει «ενοχλημένη» για την πλημμελή λειτουργία του συνδυασμού.

Την πρόλαβε η παραίτησή του –συμπτωματικά θα την κατέθετε την ίδια ημέρα που αποχωρούσε ο πρ. κοινοτάρχης- με αποτέλεσμα να αναβάλει την απόφασή της και να επιλέξει την τρέχουσα χρονική συγκυρία.

Σε επικοινωνία που είχε ο «Ν» με την κ. Λίζα Δρακοπούλου, δηλώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια, ότι «η ανεξαρτητοποίηση της ουδεμία σχέση έχει με την πρόσφατη διαγραφή του κ. Σπ. Κωνσταντά»

Η κ. Λίζα Δρακοπούλου είναι δικηγόρος από το 1988 και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη στο Τοπικό Συμβούλιο δεύτερη με 536 σταυρούς.

Είναι θυγατέρα του μακαριστού ιερέα Αντωνίου Δρακοπούλου, ανθρώπου που αγαπήθηκε από τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας στο διάστημα της πολυετούς θητείας του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα, όσο ουδείς άλλος ιερωμένος της πόλης.