Παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων

Παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων ΙΔΟΧ του προσωπικού από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα στην καθαριότητα των δήμων οι 8.166 διοριστέοι της ίδιας προκήρυξης.

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την κύρωση συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν, η παράταση έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Οκτωβρίου 2019.
Οι συμβάσεις του προσωπικού ανανεώθηκαν προ εξαμήνου μέχρι τη δημοσίευση από το ΑΣΕΠ των οριστικών πινάκων διοριστέων, κάτι που αναμένεται αύριο. (Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019)

Η νέα ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μην υπάρξουν κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας καθώς μεταξύ της δημοσιοποίησης των πινάκων και της ανάληψης των καθηκόντων του μόνιμου προσωπικού μεσολαβεί η διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών (υποβολή δικαιολογητικών, δημοσίευση της πράξης διορισμού, κοινοποίηση του διορισμού και προθεσμία έως 30 ημερών για την ορκωμοσία), χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 25 έως 45 ημέρες ή ακόμα και ένα δίμηνο.

Εν τω μεταξύ, μετά τη δέσμευση του προέδρου του ΑΣΕΠ ότι οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων θα δημοσιευθούν εντός της ημέρας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέστειλε τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει για σήμερα. Εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εκείνοι δεσμεύθηκαν εκ νέου για την τήρηση της προθεσμίας. Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι, «σε περίπτωση μη τήρησης για ακόμη μία φορά των δεσμεύσεων που δόθηκαν σήμερα, οι εργαζόμενοι την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα βρεθούν στα γραφεία του ΑΣΕΠ και δεν θα φύγουν».