Π. Σκουρλέτης: «ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών έγινε σε χρόνο ρεκόρ…»

Με δήλωση του για τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ σε σχέση με την προκήρυξη των 8.166 προσλήψεων στους ΟΤΑ της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης τονίζει ότι “ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ”, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του. 

asep_780x385-ii_jpg-2082205

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Ανεξάρτητη Αρχή ολοκλήρωσε το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 και την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων για τις κατηγορίες Δ.Ε. και Υ.Ε. –είχε προηγηθεί η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε.- κι αν δεν υπήρχαν τα γνωστά (απελπιστικά) προβλήματα με την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, η συνέπεια ως προς το χρόνο ανάρτησης των αποτελεσμάτων θα είχε απόλυτη πληρότητα.

Δυστυχώς, μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων πολιτών δεν μπόρεσε μέχρι και την ώρα σύνταξης της είδησης, να έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα με αποτέλεσμα ο “Νεολόγος” να μπει στην επίπονη διαδικασία να εντοπίσει από τα περίπου 7.500 ονόματα εκείνα (294) που αφορούν 11 Δήμους της Ανατολικής Αττικής και να τα δημοσιοποιήσει σε ευανάγνωστους πίνακες.  Δείτε τα, Ε Δ Ω

Οι αιτήσεις προς πρόληψη που υποβλήθηκαν ανά κατηγορία σε όλη τη χώρα, είναι:

– 5.371 αιτήσεις για τις 133 θέσεις Π.Ε.
– 6.305 αιτήσεις για τις 84 θέσεις Τ.Ε.
– 46.073 αιτήσεις για τις 2.714 θέσεις Δ.Ε.
– 71.112 αιτήσεις για τις 5.235 θέσεις Υ.Ε.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του υπουργού Εσωτερικών που έγινε με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ

«Με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, άποψη για την οποία έδωσε μάχη η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ, για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της.

Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας, ενός ανοιχτού διαγωνισμού για την πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων τον οποίο καθόρισαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, βάσει των αναγκών των δήμων τους και των πραγματικών δυνατοτήτων τους, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ υπηρετούν το δικαίωμα των πολιτών για καθαρές πόλεις με τους καλύτερους όρους, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι η αποκομιδή από ιδιώτες συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες, χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών και αρνητικούς όρους εργασίας.

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων προσπαθειών από την πλευρά της Κυβέρνησης, θέτει τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανατρέπει μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διαδικασίας