Ομιλία του κ. Μάρκου Κομνηνάκη με θέμα:«Η ζωή μου με τους Κούρδους στο Ιρακινό Κουρδιστάν»

Οι ενδιαφέρουσες βιωματικές εμπειρίες του Έλληνα επιστήμονα κ. Μάρκου Κομνηνάκη από την 5ετή (2009-2015) απασχόλησή του στη θέση του ακαδημαϊκού συμβούλου του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου του Ερμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν, πρόκειται να παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:30 υπό τον τίτλο «Η ζωή μου με τους Κούρδους στο Ιρακινό Κουρδιστάν.»

Ο εισηγητής θα παρουσιάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουλτούρας των Κούρδων του βορείου Ιράκ, δίνοντας την ευκαιρία στο ακροατήριο να γνωρίσει καλύτερα το πολιτιστικό προφίλ ενός λαού που βρίσκεται -λόγω του πολέμου και του προσφυγικού προβλήματος- στη πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας.

Αναφορά του κ. Μάρκου Κομνηνάκη θα γίνει και στη ζωή και τη ψυχοσύνθεση των Κούρδων, την αντίληψή τους για τους Έλληνες, το σύστημα της παιδείας τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τη θέση της γυναίκας στην Ιρακινή κοινωνία και την καθημερινότητα του Ερμπίλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

(Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, τηλ.:210 52.84.800 Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο)