Σύγχρονο «γεφύρι Άρτας» ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Γαργηττού! Από το 2012 το έργο & δόθηκε νέα παράταση!

Την παράταση παράδοσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Γαργηττό  ΙΙ του Γέρακα για 90 ημερολογιακές ημέρες, ψήφισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης.  

Η ολοκλήρωση του Σταθμού σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση του εργολάβου ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου 2020 και με την δοθείσα παράταση, μετατίθεται για την 20η Φεβρουαρίου 2021 υπό την προϋπόθεση ότι έτσι θα συμβεί.

Με την απόφαση της παράτασης διαφώνησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», κ. Ειρήνη Κουνενάκη ψηφίζοντας λευκό με το επιχείρημα, ότι ο κ. Α. Ζούτσος είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. και τους γονείς παιδιών που είχαν άμεσο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του έργου, ότι η λειτουργία του θα ξεκινούσε τον περασμένο Νοέμβριο και μεταξύ άλλων, θα φιλοξενούσε προσωρινά τους μαθητές του 9ου και 11ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν ήταν έτοιμοι να λειτουργήσουν την προσχολική αγωγή.

Η ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού (μεταξύ των οδών Κυκλαμίνων, Νηρέως, Καμελίας και Ηφαίστου) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έστω και καθ΄υπερβολή ως κοντινή με την ιστορία του «γεφυριού της Άρτας.»

Η αφετηρία του συγκεκριμένου έργου έχει τις ρίζες του στο έτος 2012, δηλαδή, οκτώ χρόνια πριν!

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, εγκρίθηκαν  η μελέτη και η πρόταση χρηματοδότησης για την ανέγερση του βρεφονηπιακού Σταθμού στην Πολεοδομική Ενότητα Γαργηττός ΙΙ. (οικοδομικό τετράγωνο 770) προϋπολογισμού 2 εκατ. €  και δυστυχώς. ακόμη για παρατάσεις του έργου συζητάνε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης!

Σύντομο οδοιπορικό του έργου:

Στις 29 Δεκεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση πρόταση χρηματοδότησης του από το ΠΕΠ Αττικής.

Στις 19 Απριλίου 2012 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανατίθεται η εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο παραλαμβάνει την αρχιτεκτονική μελέτη του Σταθμού και παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε Περιφερειακής Αρχής το έργο δεν επιλέγεται προς υλοποίηση.

Στις 20 Νοεμβρίου 2020, ο εργολάβος του έργου είχε την συμβατική υποχρέωση να παραδώσει προς λειτουργία τον Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020,  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης εγκρίνει κατά πλειοψηφία παράταση 90 ημερών  για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου

Στις 20 Φεβρουαρίου 2021 -εκτός απροόπτου…- είναι προγραμματισμένη η παράδοση του έργου.

Δείτε το δημοσίευμα του ΝΕΟΛΟΓΟΥ το 2012 για το συγκεκριμένο έργο

Δείτε το επόμενο δημοσίευμα του ΝΕΟΛΟΓΟΥ το 2015 με αναφορά στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού