Προς κατασκευή νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Γέρακα, προϋπ. 2 εκατ. €

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, δρομολογείται η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη δημοτική ενότητα Γέρακα, συγκεκριμένα στο Οικοδομικό Τετράγωνο 770 επί της οδού Γαργηττού.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.000.000 € και η ένταξη του στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής είναι αποτυπωμένη από το 2013 αλλά μόλις πρόσφατα και με παρέμβαση της κ. Ρένας Δούρου, επιλέχθηκε προς υλοποίηση.

Σύντομο οδοιπορικό του έργου:

  • Στις 29 Δεκεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση πρόταση χρηματοδότησης του από το ΠΕΠ Αττικής.
  • Στις 19 Απριλίου 2012 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανατίθεται η εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
  • Στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο παραλαμβάνει την αρχιτεκτονική μελέτη του Σταθμού και παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε Περιφερειακής Αρχής το έργο δεν επιλέγεται προς υλοποίηση.

Σήμερα, το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και το σημαντικότερο, η Δημοτική Αρχή φρόντισε και εξέδωσε τη σχετική πολεοδομική άδεια.

Αναμφίβολα, η δημιουργία ενός ακόμη Βρεφονηπιακού Σταθμού στην διαρκώς εξελισσόμενη πληθυσμιακά δημοτική ενότητα Γέρακα, ισχυροποιεί τις κοινωνικές δομές της πόλης και υποστηρίζει με ουσιαστικό τρόπο νέους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία.