Πώς θα λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας στην Αττική. Τι ισχύει για την τηλεργασία. Εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, στην περιφέρεια Αττικής, εξειδίκευσε η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Όπως τόνισε «η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο για επείγοντα περιστατικά και κατόπιν ραντεβού» και πρόσθεσε ότι «ο επικεφαλής κάθε φορέα είναι υπεύθυνος για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ευρεία ενημέρωσή τους».

  • Απαραίτητη θα είναι η κατάρτιση πλάνου εργασιών αλλά και σχέδιο δράσης σε περίπτωση κρουσμάτων. Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου προστατεύονται με άδεια και τηλεργασία.
  • Η τηλεργασία είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό ποσοστό ενώ για το προσωπικό που δεν δύναται να δουλέψει με τηλεργασία υπάρχει η δυνατότητα για εκ περιτροπή αυτοπρόσωπη παρουσία στην εργασία.
  • Η μετακίνηση για αυτοπρόσωπη εργασία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα και σχετική βεβαίωση κίνησης. Θα υπάρχουν τρία ωράρια προσέλευσης στις 7, 8 και 9 και αποχώρησης στις 3, 4 και 5.

Σχετικά με τις διευκολύνσεις για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τέκνα που φοιτούν έως τη Γ’ Γυμνασίου καθώς και σε παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα ισχύσουν οι εξής επιλογές:

α) Παροχή εξ αποστάσεως εργασίας εφόσον αυτό είναι εφικτό,

β) παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας,

γ) παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας έως 25% ημερησίως και

δ) χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού (τρεις ημέρες δικαιολογημένες από την υπηρεσία και μία κανονική άδεια του υπαλλήλου).

Αυτές οι διευκολύνσεις ισχύουν και για γονείς τέκνων ανεξαρτήτως ηλικίας που φοιτούν σε σχολικές μονάδες και για λόγους υγείας πρέπει να απέχουν από το σχολείο.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη ανέφερε, ακόμα, ότι τις επόμενες ημέρες προωθείται ρύθμιση για παράταση της θητείας των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και στα πειθαρχικά συμβούλια έως τις 30 Ιουνίου, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ που θα παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!