Μια από τις «θερμότερες» συνεδριάσεις των τελευταίων ετών, τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

Από παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης. Στο κάτω μέρος τα δύο προς συζήτηση θέματα συνοψισμένα σε εικόνες

Συνεδριάζει τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19:00 με διαδικασία τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης με θέμα συζήτησης τον τρόπο διαχείρισης της πρόσφατης κακοκαιρίας από τη Δημοτική Αρχή Παλλήνης.  

Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκλήθηκε με κοινό αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την οποία, όπως είναι γνωστό, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την ανεπάρκεια που χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Η απόφαση της «Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων»

Η συνεδρίαση παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον γιατί εκτός της συζήτησης περί κακοκαιρίας και τους αναμενόμενους υψηλούς τόνους που θα κυριαρχήσουν στη διάρκεια της, η αντιπολίτευση προτίθεται να αναδείξει την πρόσφατη απόφαση της «Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων» με την οποία η Δημοτική Αρχή Δήμου Παλλήνης εγκαλείται για σειρά σοβαρών παραβιάσεων μεταξύ των οποίων -όπως αναφέρει η Αρχή-  «…..ο Δήμος χρηματοδότησε την εταιρεία» και ότι  «ο Δήμος παραβίασε τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης» στη σύμβαση της με την εταιρεία «ΣΤΑΡΓΚΑΡΝΤ ΙΔΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕ» με αντικείμενο,  «Φύλαξη και επιτήρηση των κτιρίων, εγκαταστάσεων και χώρων του Δήμου Παλλήνης»,  προϋπολογισμού 1.057.645,60 €.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της «Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων» διατάχθηκε η διακοπή της εν λόγω σύμβασης (και όχι η αναστολή της σύμβασης όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή) γεγονός που ουδέποτε στην ιστορία τόσου του ενιαίου Δήμου όσο και των Δήμων Γέρακα και Παλλήνης υπήρξε αντίστοιχη απόφαση για συμβάσεις που διαχειρίστηκαν οι Δημοτικές Αρχές τους.

Η απόφαση της  «Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων»

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρωτοβουλία της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας.»