Δημοτικές Εκλογες 2019. Η σταυροδοσία των υποψήφιων Δημοτ. Συμβούλων Δήμου Παλήνης

Ο Νεολόγος δημοσιεύει τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων των πέντε Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Παλλήνης.

Η δημοσίευση γίνεται με κάθε επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια των όσων περιέχονται στα έντυπα του “Πρακτικού 2” αντίγραφα των οποίων, παραδίδονται με ευθύνη του κάθε δικαστικού αντιπροσώπου στον Δήμο, έτσι, ορίζει ο νόμος.

Από τα 66 εκλογικά τμήματα, λείπει το πρακτικό του εκλογικού τμήματος 4636 Β στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης.

(Μόλις περιέλθει σε γνώση του Νεολόγου το υπολειπόμενο εκλογικό τμήμα θα προστεθεί στον πίνακα που ακολουθεί)

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας βάσει των οποίων θα καταληφθούν οι 33 έδρες (για να μην ξεχνιόμαστε: 17 της αντιπολίτευσης και 16 της συμπολίτευσης) και θα έχουν νόμιμη ισχύ, είναι αυτά που θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Όταν, αυτό συμβεί –άγνωστη η ακριβής ημέρα- οι υποψήφιοι και οι παρατάξεις έχουν στη διάθεση τους χρόνο 7 ημερών για την υποβολή αιτήματος επανακαταμέτρησης των σταυρών σε όλα τα εκλογικά τμήματα ή σε συγκεριμένα εξ αυτών.

Ορισμένες παρατηρήσεις που προέκυψαν από προσεκτική μελέτη των 65 πρακτικών:

Υπάρχουν πρακτικά –τα περισσότερα- με καθαρή, ευανάγνωστη γραφή και με αξιοπρόσεκτη ευταξία. Καταλαβαίνεις τους αριθμούς των σταυρών με το πρώτο κοίταγμα και λες, …εδώ πάμε καλά!

Και υπάρχουν πρακτικά σε τέτοιο χάλι, το χειρότερο όλων είναι οι αριθμοί των σταυρών να μη βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, κι άντε να βρεις άκρη και κάποια άλλα πρακτικά που χρειάζεσαι μεγενθυτικό φακό για να καταλάβεις αν το 3 είναι 9 ή και αντιστρόφως!

Επισήμανση με ταυτόχρονη ερώτηση: πόσο ηθικά και δεοντολογικά σωστό είναι ο δικαστικός αντιπρόσωπος (δικηγόρος, κ.ά.) από τη μια να φέρει την ευθύνη της διαδικασίας σε ένα εκλογικό τμήμα και από την άλλη να είναι στενός συγγενής ατόμου που διεκδικεί την εκλογή του;

Το συναντήσαμε κι αυτό σ΄αυτές τις εκλογές, το ίδο είχε συμβεί και στις αντίστοιχες του 2014 και στο σημείο αυτό σταματάμε! (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.)

Καλή ανάγνωση κι αν από κάποιο υποψήφιο λείπει κάποιος σταυρός, δεν είναι ανάγκη να σταυρώσετε το Νεολόγο! Δεν φταίει. Ο,τι είδε το αποτύπωσε! Στους …σταυρωτές να απευθυνθείτε!