Ποίηση για σοπράνο! Από την ομάδα λυρικού θεάτρου “Ραφή”

Τον τίτλο «He thought he saw an elephant», εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Λιούις Κάρολ, επέλεξαν η ομάδα λυρικού θεάτρου “Ραφή” και ο ποιητής Θοδωρής Ρακόπουλος για το τριήμερο ετερόκλητων λογοτεχνικών και μουσικών συναντήσεων που παρουσιάζουν, με έργα συνθετών όπερας και λογοτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Έτσι, από σήμερα Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Τετάρτη, γύρω από το σιντριβάνι που φιλοξενείται στους χώρους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22 και Διπύλου) θα ξεδιπλωθεί ένα πολυπολιτισμικό καλειδοσκόπιο, ένα απρόσμενο ακρόαμα, που την πρώτη μέρα θα κινηθεί γύρω από ένα ποτήρι “Ουίσκι”, με τραγούδια σε μουσική Stephen Foster, George Crumb, Ned Rorem, που ερμηνεύουν η σοπράνο Δήμητρα Κωτίδου και η μέτζο Αναστασία Κότσαλη, συνοδεία των Μ. Παπαπέτρου στο πιάνο και Μ. Καταχανά στη βιόλα.

Παράλληλα θα διαβάζουν οι Σωτήρης Δημητρίου και Δημοσθένης Παπαμάρκος.

Αύριο, Μ. Τρίτη, πολιτική ποίηση και ερωτικές εξάρσεις από αφανείς δημιουργούς της Αφρικής και της Ανατολής δημιουργούν “Χάρτες” σε μουσική Fant de Kanter, Viktor Ullman, Gary Bachlund, Γιάννη Κωνσταντινίδη, G. Boyadjian, Philip Venables, που ερμηνεύουν η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και η μέτζο Μαργαρίτα Συγγενιώτου, ενώ διαβάζουν οι Αχιλλέας Κυριακίδης και Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Τέλος, αύριο, Μ. Τετάρτη βλέμματα και αυτιά στρέφονται στον Λιούις Κάρολ και την “Alice”, με χιούμορ, non sense και παράδοξο, σε μουσική Margaret Ruthven-Lang, Igor Stravinsky, Stephen Dodgson, Gary Bachlund, που ερμηνεύουν η σοπράνο Λητώ Μεσσήνη και η μέτζο Μιράντα Μακρυνιώτη, ενώ ποίηση των Lewis Carroll, Edward Lear και John Clare διαβάζουν ο Χάρης Βλαβιανός και η Μαρία Τοπάλη.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν και τις τρεις ημέρες στις 9.00 μ.μ.

Χώρος εκδηλώσεων: Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, τηλ 210 325 1311

ΜΕΤΡΟ γραμμή 3 (σταθμός ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)