«Αέρας» ανανέωσης στις εκλογές της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης. Υπό συγκρότηση το νέο Δ.Σ.

alt

Με ευδιάκριτα τα στοιχεία της ανανέωσης στο σύνολο της ετυμηγορίας των εκπροσώπων των 31 Σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μικρού αριθμού των 18 Νηπιαγωγείων του Δήμου Παλλήνης, αναδείχθηκαν στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής -3 Μαρτίου- τα άτομα που θα συγκροτήσουν για διάστημα διετίας το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Παλλήνης. Από την ίδια διαδικασία εξελέγησαν και όσοι θα εκπροσωπήσουν την Ένωση Συλλόγων Γονέων στις δύο Σχολικές Επιτροπές –πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- καθώς και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων.

Δεδομένου ότι η σχολική κοινότητα των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης τείνει να αγγίξει σε αριθμό μαθητών τους 7.500, γίνεται αντιληπτό το ενδιαφέρον που εμφανίζει η ζύμωση που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας, πολύ περισσότερο όμως, το αποτέλεσμά της, βάσει του οποίου θα πορευθεί το γονεϊκό κίνημα στα όρια του Δήμου Παλλήνης ως και το 2015.

Μία πρώτη και μάλλον αδιαμφισβήτητη διαπίστωση: αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν μέσω της κάλπης πρόσωπα και όχι τα …. συμπαρομαρτούντα τους. Δηλαδή, δεν κυριάρχησαν στα κριτήρια των εκλεκτόρων οι «πολιτικές γραμμές» και οι «κομματικές προίκες» και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και … πράγματα θα συναινέσουν στην διαπίστωση αυτή και θα εδραιώσουν την αντίληψη, ότι οι εποχές άλλαξαν….

Τα πλήρη αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας με σειρά κατάταξης βάσει της σταυροδότησης των υποψηφίων:

Εκλεγέντες για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημήτρης Κοτρώνης Μανώλης Κακλιδάκης

 1. Κοτρώνης Δημήτρης 28
 2. Ριτζάκης Μανούσος 24
 3. Κακλιδάκης Μανώλης 23
 4. Μεταξάς Μιχάλης 23
 5. Παπαγεωργίου Κώστας 17
 6. Κακαμπούκη Βίκυ 15
 7. Σακελαρίου Κώστας* 13

_______________________________

 1. Γερακάρης Ηλίας* 13
 2. Ρομπάκης Οδυσσέας 12
 3. Αμοργιανού Μαρία 8
 4. Παπαοικονόμου-Μυροπούλου Ιουλία 4
 • * έλαβαν τον ίδιο αριθμό ψήφων και στην δημόσια κλήρωση που ακολούθησε η τύχη ευνόησε τον κ. Κ. Σακελαρίου.

alt

Μιχάλης Μεταξάς Κώστας Παπαγεωργίου

Εκλεγέντες για την Ελεγκτική Επιτροπή

 1. Μαραγκάκης Μιχάλης 21
 2. Σταμέλος Νίκος 20
 3. Αποστολόπουλος Ιωάννης 16

Εκπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων

 1. Κοτρώνης Δημήτρης 28
 2. Μαράκη Μαρία 26
 3. Βολιώτης Απόστολος 19
 4. Ζαχαροπούλου Μαρία 19
 5. Αμοργιανού Μαρία 18
 6. Λιακόπουλος Θέμης 17
 7. Ρουπακάς Γιώργος 11

_______________________________________

 1. Παπαστεφάνου Γιώργος 8

Εκπρόσωπος για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

 1. Λιοφάγος Στυλιανός 33

________________________________________

 1. Μαλισιόβας Θανάσης 21

Εκπρόσωπος για την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή

 1. Ζαχαροπούλου Μαρία 21

_______________________________________

 1. Αργείτης Βασίλης 14
 2. Ρομπάκης Οδυσσέας 11
 3. Λυμπεριάδης Χρήστος 8
 4. Λιακόπουλος Θέμης 5

Επισήμανση:

Το απελθών διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, δεν υιοθέτησε κοινή αξιολογική κρίση στην διαδικασία πιστοποίησης των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων του Δήμου. Κάποιοι Σύλλογοι που δεν «συνεμμορφώθησαν προς τα υποδείξεις» και δεν πραγματοποίησαν εκλογές εντός του οριζόμενου χρονικού πλαισίου είχαν την εύνοια νομιμοποίησης των εκπροσώπων τους σε αντίθεση με κάποιους άλλους Συλλόγους που αντιμετωπίστηκαν με αποκλεισμό.

Και κάτι ακόμη: με ποια κριτήρια νομιμοποιήθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων η αυθαιρεσία –νομικά και αντικειμενικά διαπιστωμένη- της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Σχολείου Γέρακα να καταργήσει απόφαση Γενικής Συνέλευσης των μελών του, «καθαιρώντας» ετσιθελικά και αντικαταστατικά τον εκπρόσωπο του Σχολείου στο δευτεροβάθμιο Συλλογικό φορέα λίγο πριν τις εκλογές; Το γεγονός ότι το απελθών Δ.Σ. λίγο πριν την εκπνοή του νομιμοποίησε ηθικά και νομικά μια τέτοια αυθαιρεσία δεν τιμά ούτε την θεσμική τάξη, ούτε το δίκαιο, νομικά και ηθικά. Η μη επανάληψη αντίστοιχων συμπτωμάτων είναι το κίνητρο της ανάδειξης αυτού του «ατυχούς» συμπτώματος. Τίποτε περισσότερο…