Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η γενική συνέλευση της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Τη Δευτέρα η τελική απόφαση σε επίπεδο Ομοσπονδίας

Με ιδιαίτερα μεγάλη πλειοψηφία η γενική συνέλευση της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικήςέγινε χθες- υιοθέτησε την πρόταση της «Ενότητας Αριστερών Καθηγητών» για έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων αποχών από τα εκπαιδευτικά καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, οι ΕΛΜΕ που έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει υπέρ των πενθήμερων απεργιών συμπεριλαμβανομένης της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, ανέρχονται στις 49.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα μετά τη γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών της χώρας.

  • Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ οργανώνει σήμερα και ώρα 6 μ.μ. συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στη συμβολή Ερμού- Κορνάρου και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα.
  • Για την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νoμοσχεδίου για το νέο Λύκειο, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ώρα 6:30 μμ και ακολούθως πορεία προς το Σύνταγμα.