Νέος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου ο κ. Ευαγ. Μπουρνούς. Σε αναμονή αποδοχής της παραίτησής του, ο κ. Βασίλης Πιστικίδης

Τα προγραμματισμένα, υλοποιήθηκαν. Ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς διαδέχεται τον κ. Βασίλη Πιστικίδη στη θέση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου και οι δύο υπολειπόμενες διαδικασίες για την επισημοποίηση της εξέλιξης, είναι η αποδοχή της παραίτησης του κ. Β. Πιστικίδη από την ασκούσα χρέη Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Καλλιόπης Καρδαμίτση και σε αμέσως επόμενο χρόνο, η ορκωμοσία του κ. Ευγ. Μπουρνούς. 

Σήμερα και σε εφαρμογή της σχετικής διάταξης περί “Καλλικράτη”, συνήλθε η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας και με μυστική ψηφοφορία, ανέδειξε το νέο Δήμαρχο με 15 ψήφους υπέρ και ένα άκυρο.

Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία παραίτησης και διαδοχής, ήταν το κομβικό στοιχείο της προεκλογικής συνεργασίας των δύο συνδυασμών. Εξ ημίσεως η θητεία στη θέση του Δημάρχου, με τον Βασίλη Πιστικίδη στο ξεκίνημα και με τον Ευάγγελο Μπουρνούς στο κλείσιμο της πενταετίας. Η προεκλογική συμφωνία μεταξύ των δύο συνδυασμών εκτός από το γεγονός ότι συνιστούσε πρωτοείσακτη διαδικασία στον αυτοδιοικητικό χώρο του τόπου μας, είχε αμφισβητηθεί με διάφορα επιχειρήματα από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές του 2014 με τον κ. Αθαν. Αδαμόπουλο, μάλιστα, να την καταγγέλει σε κάθε προεκλογική ομιλία του.

Εκ του σημερινού αποτελέσματος, το “πείραμα” πέτυχε τουλάχιστον ως προς της διαδικασία της παραίτησης και διαδοχής, απομένει στην πράξη να φανεί αν ο κ. Ε. Μπουρνούς με τον τρόπο που θα ασκήσει τη διοίκηση του Δήμου και κυρίως με τις επιλογές που θα κάνει σε επίπεδο αντιδημάρχων και νομικών προσώπων, κατορθώσει να αντιστοιχήσει την αποδοχή του και αποτελεσματικότητά του στο καλό επίπεδο του προκατόχου του.

Κατά κοινή εκτίμηση, ο Βασίλης Πιστικίδης τοσο με το χαρακτήρα του, όσο και με τις μελετημένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του σε κεντρικό επίπεδο, προώθησε ζητήματα που επί σειρά ετών ήταν βαλτωμένα ή και ξεχασμένα.

Αναμφίβολα, η σύντομη θητεία του χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, κυρίως όμως, του έδωσε τη δυνατότητα να δείξει πτυχές των δεξιοτήτων του και εμμέσως να διαψεύσει όσους επί …τετραετιών του Ανδρέα Κεχαγιόγλου, πρώην Δημάρου Ραφήνας, του καταλόγιζαν ατολμία και βραδύτητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο Βασίλης Πιστικίδης, ευθύς ως λήξει  η εκκρεμότητα αποδοχής της παραιτησής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Ευγ. Μπουρνούς, αναμένεται να ορκιστεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα συγκατοικήσει στον ίδιο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου με το διάδοχό του, έχοντας κατά νου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 από τις οποίες δεν προτίθεται να λείψει. 

 

Σύντομο βιογραφικό του νέου Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου

Ο Εαυγγελος Μπουρνούς, γεννήθηκε το 1965

Τελείωσε τo Φυσικό Αθηνών το 1988, καθώς και τη Σχολή Τηλεπικοινωνιών.

Συνέχισε τις σπουδές του στην πληροφορική και ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Μάκρης.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1995-1998, και 2003-2006

Είναι παντρεμένος με την Αγνή Γκαντώνα και έχουν μια κόρη και ένα γιο.