Δήλωση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού για την αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης

ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Υπεκφεύγοντας να τοποθετηθεί ευθέως επί του ζητήματος της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός μιλώντας χθες πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ 98,9 FM, “πίστωσε” στο ΥΠΕΚΑ την καθυστέρηση ανάδειξης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αναφορικά με την κατασκευή του κεντρικού αγωγού της ΕΥΔΑΠ που θα συνδέει το Δήμο Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

Η σύνταξη της Μελέτης είναι ευθύνη της ΕΥΔΑΠ και αποτελεί προαπαιτούμενο για την κατασκευή του έργου. Βέβαια, η σημαντικότερη εκκρεμότητα για να μπει σε μία “τάξη” η όλη υπόθεση και να αρχίσει να εξελίσσεται χωρίς χρονοτριβές και προσκόμματα, αφορά τη χρηματοδότηση της κατασκευής του κεντρικού αγωγού που θα συνδέει το Δήμο Παλλήνης ως και τη λεωφόρο Κηφισίας -περίπου στο σημείο του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ- και για την κάλυψη της σοβαρής αυτής εκκρεμότητας, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη ζητούμενη λύση.

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση του εσωτερικού δικτύου της αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης, είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Α. Ζούτσου έχει προ πολλού εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του, με ποσό 74.000.000 €

Πρόκειται για πολυσήμαντη επιτυχία, δεδομένου ότι μόνο σε λίγες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα επιτεύχθηκε χρηματοδότηση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης. Συνήθως το έργο κατασκευάζεται από την ΕΥΔΑΠ και το κόστος επιμερίζεται στους πολίτες.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης και αυτονόητα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το ύψος της δαπάνης που θα επωμιζότανε η κάθε οικογένεια μέσω του λογαριασμού ύδρευσης, αν δεν δινότανε αυτή η λύση.

Αυτή είναι, με λίγα και απλά λόγια, η πραγματικότητα σε σχέση με το ερώτημα “τι γίνεται με την αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης” δεδομένου ότι ένας σημαντικός αριθμός αναγνωστών του “Ν” με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στα εξελισσόμενα έργα που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή, ζήτησε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων -και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- να πληροφορηθεί για το που βρίσκεται η σοβαρή αυτή υπόθεση.