Η αντιπολίτευση στο Δήμο Παιανίας “αφαίρεσε” τη δυνατότητα του Δημάρχου να ασκεί διοίκηση με απευθείας αναθέσεις!

Καυστική ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται ο Δήμος Παιανίας μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού 2019 που κατατέθηκε από την δημοτική αρχή του κ. Σπ. Στάμου, εκδόθηκε από την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της οποίας ηγείται ο κ. Ισίδωρος Μάδης.

Στην ανακοίνωση, καταγγέλλεται ο Δήμαρχος κ. Σπ. Στάμου για απόκρυψη της αλήθειας σε σχέση με το τι ακριβώς συνέβη στην συζήτηση του προϋπολογισμού, τι ακριβώς καταψήφισε η αντιπολίτευση -συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών συμβούλων και Αντιδημάρχων που μέχρι πρότινος ανήκαν στην παράταξη της πλειοψηφίας- και κυρίως, το σκεπτικό που συνόδευσε την καταψήφιση συγκεκριμένου περιεχομένου του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα και με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, η αντιπολίτευση αφαίρεσε από τον κ. Σπ. Στάμου τη δυνατότητα να πολιτεύεται συνεπώς και αδιαλείπτως με τις “απευθείας αναθέσεις των 25.000 €” και μάλιστα με τμηματοποιήσεις έργων.

Δηλαδή, ένα έργο των 75.000 € που θα έπρεπε να δημοπρατηθεί με όλες τις προβλεπόμενες, νόμιμες διαδικασίες, να δρομολογείται με τρεις αναθέσεις των 25.000 € παρά το γεγονός ότι ο νόμος σαφώς και ρητώς αποκλείει τμηματοποίηση οποιουδήποτε έργου.

Αυτή την δυνατότητα “αφαίρεσε” από τον κ. Δήμαρχο η αντιπολίτευση, με συνέπεια να ακυρωθεί ως και τις Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Μαΐου, η χρήση και κατάχρηση ενός “εργαλείου” που άπειρες φορές απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο με καταγγελίες και σοβαρές εντάσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης

«Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια – Ο εμπαιγμός τελείωσε!

Καθώς η εκπροσώπηση των δημοτών είναι για εμάς ύψιστη ευθύνη και τιμή, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Παιανίας έχει ψηφισμένο προϋπολογισμό μετά από την πρόταση της Αντιπολίτευσης.

Αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία ο Δήμος να κινείται οικονομικά με το σκεπτικό και τον σχεδιασμό της Αντιπολίτευσης. Με μια βασική διαφορά.

Η Αντιπολίτευση, με την συμμετοχή του επικεφαλής μας κ. Ισίδωρου Μάδη καθώς και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας, απέτρεψε αποτελεσματικά την κατάσταση των απευθείας αναθέσεων….

Μας είχε συνηθίσει ο κ Στάμου τα πάντα στον Δήμο Παιανίας να λειτουργούν με απευθείας αναθέσεις. Τα σχέδια όμως κόπηκαν και αυτό αποτελεί ήδη μια μεγάλη νίκη για τη χρηστή και διαφανή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.

Αυτό ενόχλησε το κ. Στάμου και αμέσως, συμπτωματικά, «κυκλοφόρησαν» μέσω γνωστών κύκλων, ανακρίβειες που είχαν ένα κοινό παρονομαστή. Για όλα ευθύνεται ο Ισίδωρος Μάδης. Καταλαβαίνουμε το άγχος του, είναι σε αποδρομή… Και το σύνδρομο καταδίωξης καταλαβαίνουμε…

Η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι οι δαπάνες για τη θέρμανση των σχολείων, οι υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους και γενικά το σύνολο της λειτουργίας του Δήμου Παιανίας (Γλυκά Νερά & Παιανία) δεν επηρεάζονται από τον δραστικό περιορισμό των απευθείας αναθέσεων.

Είναι τουλάχιστον νοσηρό να ακούγονται από άτομα με θεσμικές θέσεις σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κακοήθειες και στρεβλές ειδήσεις για ζητήματα όπως η θέρμανση των σχολείων και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες σημειωτέον, όπως φαίνεται δεν θα διεξαχθούν φέτος με υπαιτιότητα εξολοκλήρου του νυν δημάρχου.

Η μείζων αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Ισίδωρο Μάδη, τιμά τον ρόλο και την ευθύνη της, και ενημερώνει όλους τους δημότες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών ότι στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει εισαχθεί ΠΟΤΕ πρόταση για τη διεξαγωγή αποκριάτικων εκδηλώσεων για το 2019!

Προφανώς η ομάδα Στάμου, διακαώς επιθυμεί να έχει απέναντι εχθρούς για να δικαιολογεί τη δική της ανικανότητα, απραξία και την …εύκολη έως και ύποπτη λύση – των απευθείας αναθέσεων.

Οι έννοιες προγραμματισμός & οργάνωση εκδηλώσεων, μειοδοτικός διαγωνισμός και αποφάσεις μέσα από το δημοτικό συμβούλιο αν και αποτελούν καθημερινότητα για άλλους Δήμους, στην περίπτωση της σημερινής δημοτικής αρχής είναι άγνωστες λέξεις, όπως άλλωστε και πολλές άλλες του ελληνικού λεξιλογίου…
Φτώχεια λέξεων, φτώχεια νου…»