Γονείς προς μίμηση! Εξωράϊσαν το Σχολείο τους στα Γλυκά Νερά με εθελοντική εργασία & το παραδίνουν για το καλό, αυριανό ξεκίνημα!

Είναι από τις πρωτοβουλίες εκείνες που αξίζουν της προσοχής και της αναγνώρισης!Είδε κι απόειδε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών Δήμου Παιανίας, ότι ο Δήμος «δεν προκάμει» να παρέμβει -αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως και …εγκύρως από το Δ.Σ. του συλλογικού φορέα- και δίχως να αποποιείται των δικαιωμάτων του να διεκδικεί την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων στην σχολική μονάδα των παιδιών τους, αγόρασε υλικά, χρώματα και εκκινούμενοι από μεράκι και πνεύμα συνεισφοράς, άλλαξαν τη μορφή του Σχολείου τους! 

Οι ενδεικτικές φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν το αποτέλεσμα του έργου τους!

Ακολουθεί το μήνυμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων εν είδει καλωσορίσματος μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων εν όψει της επαναλειτουργίας του Σχολείου και δοθείσης αφορμής, να ζητήσουν από τη Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα επί μέρους προβλήματα του Σχολείου με την δέουσα ευαισθητοποίηση.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ.

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε να έχουμε μια ήρεμη, δημιουργική και με υγεία σχολική χρονιά, σίγουρα βέβαια θα είναι μια χρονιά πρωτόγνωρη για τα δεδομένα μας.

Θέλοντας να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας και χαράς στα παιδιά μας, στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου αλλά και σε εμάς τους γονείς, καταφέραμε να υλοποιήσουμε φέτος ένα έργο το οποίο το είχαμε συζητήσει και αποφασίσει πολύ πιο πριν.

Πραγματοποιήσαμε τον ελαιοχρωματισμό των περιμετρικών κιγκλιδωμάτων και τοιχίων του σχολείου μας κ.α.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε μόνο με έξοδα από το ταμείο του Συλλόγου. Αρχικός μας σχεδιασμός ήταν να γίνει κάλεσμα προς όλους τους γονείς να συνδράμουν με την εθελοντική τους εργασία, βέβαια λόγω COVID-19 θέλοντας να αποφύγουμε τον συνωστισμό, αποφασίσαμε το έργο να υλοποιηθεί από 3 εργάτες επί πληρωμή αλλά και με προσωπική εργασία, ευχαριστούμε βέβαια και κάποιους γονείς και μικρούς μαθητές οι οποίοι βλέποντας τις εργασίες που πραγματοποιούνταν ήρθαν για βοήθεια.

Ελπίζουμε το έργο αυτό να δώσει το έναυσμα να ευαισθητοποιηθούν και οι αρμόδιοι φορείς να επισκευάσουν και τα άλλα μεγάλα κτιριακά προβλήματα του σχολείου μας, το μόνο που μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι όλοι είναι ενήμεροι με έγγραφες επιστολές, συναντήσεις, συμβούλια κλπ.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που εκτελέστηκαν είναι οι εξής:

1) ελαιοχρωματισμός περιμετρικών κιγκλιδωμάτων
2) ελαιοχρωματισμός περιμετρικών τοιχίων
3) επισκευή και ελαιοχρωματισμός εσωτερικής εισόδου επί της οδού Τριφυλίας
4) ελαιοχρωματισμός των δύο μπασκετών
5) ελαιοχρωματισμός των τσιμεντένιων παγκακιών και των βρυσών
6) δημιουργία GRAFITY στην είσοδο επί της οδού Σαλόνων (θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες)

Υλικά και χρώματα που χρειάστηκαν:

1) 30 κιλά μπογιά για τα καγκελα
2) 90 κιλά για τα τοιχία – βρύσες
3) 30 σπρέι για το GRAFITY
4) 10 κιλά επισκευαστικό υλικό για την είσοδο επί της Τριφυλίας (κάλυψη των σιδήρων μπετού και βαφή του τοίχου κάτω από την επιγραφή του σχολείου) και επισκευή σοβά που είχε υποχωρήσει έξω από την σιδερένια είσοδο στις τουαλετες.
5) Χαρτοταινίες
6) Πινέλα, ρολά και white spirit.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής για την έγκρισής της για την πραγματοποίηση της δωρεάς μας και την Διευθύντρια του σχολείου μας για την συναίνεσή της και για την βοήθειά της στην επιλογή των χρωμάτων.

Το μεγάλο ευχαριστώ όμως το δίνουμε σε εσάς τους γονείς, για την μεγάλη στήριξη που δείχνετε στο Σύλλογο, γιατί ο Σύλλογος είναι όλοι οι γονείς και όχι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα χρήματα αυτά συλλέχθηκαν από τις ετήσιες συνδρομές, τα bazzar που τόσο πολύ στηρίξατε, την ετήσια φωτογράφηση και τις συνδρομές σας στις απογευματινές δραστηριότητες,

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.