fbpx

Οι παρενέργειες της καταιγίδας: έκλεισαν Σχολεία, πλημμύρισαν ρέματα, κατέρρευσαν μαντρότοιχοι

Υπό …ομηρεία η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλλήνης από τα έντονα ως και ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν νωρίς το πρωί, αναδεικνύοντας μικρές λιμνοθάλασσες και μετατρέποντας πολυάριθμους δρόμους σε ορμητικούς απροσπέλαστους παραποτάμους….

Η εικόνα της κατάστασης που χαρακτηρίζει την περιοχή μας ως και αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται στην καταγραφή που ακολουθεί:

  • Δεν λειτούργησαν το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και το 7ο Νηπιαγωγείο γιατί από νωρίς το πρωί τα νερά του παρακείμενου κεντρικού ρέματος πλημμύρισαν όλες τις διδακτικές αίθουσες και μετέτρεψαν τον προαύλιο χώρο σε λασπότοπο βάθους 6-8 εκατ.
  • Προβλήματα και στο 5ο Νηπιαγωγείο Γέρακα από τα νερά που κατέκλυσαν τον περιβάλλοντα χώρο του. Το Νηπιαγωγείο εν τούτοις λειτούργησε κανονικά γιατί οι εκπαιδευτικοί μερίμνησαν με τρόπο υπεύθυνο και προστατευτικό προς τα παιδιά του Σχολείου που προσήλθαν από νωρίς το πρωί.
  • Έντονα προβλήματα στη λεωφόρο Σπάτων στο ύψος του συγκροτήματος «Κελάρι Παπαχρήστου». Το παρακείμενο ρέμα πλημμύρισε, τα νερά κατέκλυσαν στην κυριολεξία μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και προκλήθηκαν σοβαρές ζημίες στην επιχείριση του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου.
  • Στο Γέρακα και στην συμβολή της Κλεισθένους-Ησιόδου, κατέρρευσε ο μαντρότοιχος της Μονής Παλαιοημερολογιτών με συνέπεια τα μπάζα να «λειτουργήσουν» ως οδόφραγμα και να αποκλείσουν την κίνηση των οχημάτων. Στη λεωφόρο Γέρακα τα γνωστά «ευπαθή» σημεία της έγιναν και πάλι απροσπέλαστα σε βαθμό που τα νερά κάλυψαν ακόμη και το διάζωμα που βρίσκεται στο κέντρο του δρόμου.
  • Στην Ανθούσα: στην οδό Ανθέων πλημμύρισε από τα νερά κατοικία προκαλώντας σοβαρές ζημίες. Στην οδό Μεσσήνης κατέρρευσε μάντρα.
  • Στην Παλλήνη, το κεντρικό ρέμα «κατεβάζει» όγκο νερών που έχει να εμφανιστεί περισσότερο από δέκα χρόνια σε κάποια δε σημεία που εφάπτονται της περιοχής Αγίου Αθανασίου και Λόφου Παλλήνης υπήρξαν αρκετές κατολισθήσεις.
  • Στον παράπλευρο μικρό δρόμο της λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος των δύο Σχολείων, 1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, τα νερά έκαναν την περιοχή απροσπέλαστη.
  • Στο Πανόραμα Παλλήνης και στην …. πολύπαθη από δεκαετίας και άνω κατολισθημένη Λεωφόρο Κύπρου, κάθε νεροποντή έχει και τα αντίστοιχα αποτελέσματά της. Νέες μικρές κατολισθήσεις όγκου χωμάτων και η …. Θεία Χάρη ας φροντίσει να μην υπάρξουν τα χειρότερα στα σημεία που ο δρόμος εφάπτεται με κατοικίες….
  • Στην περιοχή της Μπαλάνας και στα σημεία που βρίσκονται πλησίον της Αττικής Οδού, πλημμύρισαν αρκετές κατοικίες και σε κάποιες περιπτώσεις ζητήθηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι όλη ανθρωποδύναμη του Δήμου Παλλήνης βρίσκεται από νωρίς το πρωί στους δρόμους των δημοτικών ενοτήτων Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο και τους Αντιδημάρχους.

Υπάλληλοι και τροχοφόρα μέσα, υπό τον συντονισμό του καθ΄ύλην αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Φώτη Αβαρκιώτη διαχειρίζονται τα ακραία προβλήματα που προκλήθηκαν από το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, όμως, η έκταση των συνεπειών της εμφανίζεται τόσο μεγάλη που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα στον ίδιο χρόνο. Χρειάζεται υπομονή, απαιτείται ψυχραιμία.

  • Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από τις 12 το μεσημέρι και μετά.