Για λόγους ασφαλείας «μετακομίζει» ο δημοτικός κινηματογράφος του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό, υποχρεώνουν τη δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής στη «μετακίνηση» του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, η απόφαση να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι θερινές προβολές στον χώρο όπου γίνονται τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», είχε ήδη παρθεί.

Κι αυτό μετά τη διαπίστωση ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης του covid-19. Από την άλλη μεριά όμως, στον δήμο δεν θέλουν να στερηθούν οι δημότες μια πολιτιστική και ψυχαγωγική διέξοδο.

Έτσι, αποφασίσθηκε η μεταφορά των προβολών, για φέτος, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Οι κινηματογραφικές προβολές και η γενικότερη λειτουργία θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του ΠΑΟΔΑΠ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις και όλοι οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και οι νόμιμες διαδικασίες για τις προβολές, θα υπάρξει μέριμνα για τον σεβασμό του χώρου, τη φύλαξή του σε 24ωρη βάση, ενώ οι επιπλέον δαπάνες (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) θα καλυφθούν οικονομικά και εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά, αυτή θα αποκατασταθεί πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου και η λήξη τους με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Το πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.