Δωρεάν εξέταση Μαστογραφίας για ανασφάλιστες & άπορες γυναίκες από το Δήμο Παλλήνης

Δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες παρέχεται από το Δήμο Παλλήνης ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι».

Υπενθυμίζεται ότι ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας. Οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας εξαναγκάζονται να παραμελούν την υγεία τους με επιπτώσεις πολλές φορές μη αναστρέψιμες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος παρέχει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9:00πμ έως τις 2:00μμ με έναρξη την 4η Οκτωβρίου 2012 τον ειδικό ψηφιακό μαστογράφο του για εξέταση των άπορων και ανασφάλιστων γυναικών ηλικίας 40-69 ετών και σε όσες πληρούν τα κριτήρια χαρακτηρισμού τους ως υψηλού κινδύνου (κυρίως θετικό οικογενειακό ιστορικό)

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στα Δημοτικά ιατρεία Παλλήνης (τηλ. 210 6668888 ) και στο γραφείο Αντιδημάρχου κας Ειρήνης Κουνενάκη (210 6604638 )