Δίχως «στέγη Σχολείου», τριάντα παιδιά της δίχρονης προσχολικής αγωγής δύο Νηπιαγωγείων του Γέρακα

Σοβαρό πρόβλημα με παρενέργειες αλλά και έντονες αντιδράσεις κατά της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης από γονείς περίπου 30 παιδιών προσχολικής ηλικίας προέκυψε από την ανετοιμότητα του Δήμου Παλλήνης να λειτουργήσουν δύο επιπρόσθετες δομές (παραρτήματα) στο 9ο και 10ο Νηπιαγωγείο Γέρακα για τη στέγαση τμημάτων της υποχρεωτικής βάσει νόμου, δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Έτσι, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περίπου 30 παιδιά μένουν εκτός σχολείου και άγνωστο για πόσο, δεδομένου ότι η προμήθεια και τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης, απαιτεί διάστημα κάποιων μηνών.

Οι προσπάθειες της «τελευταίας στιγμής» να ενταχθούν τα 30 νήπια σε Δημοτικά Σχολεία του Γέρακα (3ο, 5ο & 7ο) συναντά ήδη τις έντονες αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών με το σκεπτικό ότι η επιλογή αυτή για μια σειρά αυτονόητων λόγων, δεν είναι η ενδεδειγμένη.

9ο Νηπιαγωγείο Γέρακα

Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Δήμος Παλλήνης αν και είχε στη διάθεση του μεγάλο χρόνο προετοιμασίας δεν αντιμετώπισε με την απαιτούμενη σοβαρότητα την ούτως ή άλλως δική του υποχρέωση, με αποτέλεσμα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 η Δημοτική Αρχή να εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να της καταλογίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς ανευθυνότητα και προχειρότητα σε ένα κρίσιμο για την τοπική κοινωνία ζήτημα.

10ο Νηπιαγωγείο Γέρακα

Για του λόγου το αληθές, ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης: Από το 2018 που θεσπίστηκε με νόμο η υποχρεωτική λειτουργία της προσχολικής αγωγής, ο Δήμος Παλλήνης σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, απέφυγε –για δικούς του λόγους- να ξεκινήσει τις διαδικασίες προσαρμογής του στο νόμο και μάλιστα μόλις πριν τρεις μήνες (2 Ιουνίου 2020) όταν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”, Ειρήνη Κουνενάκη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ρώτησε τον Δήμαρχο κ. Αθ. Ζούτσο αν είναι έτοιμος ο Δήμος Παλλήνης για να λειτουργήσει η προσχολική αγωγή στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, η απάντηση που δόθηκε ήταν κατηγορηματικά ΝΑΙ. (ο διάλογος μεταξύ Δημάρχου και Ειρ. Κουνενάκη πιστοποιείται και από το βίντεο που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.)