Κρούσματα κορωνοϊού στα ιδιωτικά σχολεία Ελληνογερμανική Αγωγή και Κωστέα – Γείτονα

Δυο μέρες πριν από την έναρξη των σχολείων δυο μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας (Ελληνογερμανική Αγωγή και Κωστέα – Γείτονα) σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ethnos.gr βρέθηκαν αντιμέτωπα με κρούσματα κορωνοϊού, στο προσωπικό τους για τα οποία ενημερώθηκε η διοίκηση του ΕΟΔΥ.

Τα σχολεία με επιστολές ενημέρωσαν και τους γονείς, με δεδομένο ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία προκειμένου να τους καθησυχάσουν ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, στο ένα σχολείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό δύο εκπαιδευτικοί, ενώ στο άλλο μέλος του προσωπικού. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλά σχολεία ανά τη χώρα τόσο σε προσωπικό όσο και σε εκπαιδευτικούς, όπως σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής, της Καλλιθέας, του Περιστερίου, των Τρικάλων του Ρεθύμνου κ.α

Οσον αφορά στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Ελληνογερμανική Αγωγή» ως όφειλε έστειλε επιστολή σε χιλιάδες γονείς (ότι σχολείο φοιτούν περίπου 2.000 παιδιά), προκειμένου να τους ενημερώσει, ότι θα γίνουν τα αναγκαία τεστ από τις αρμόδιες Αρχές.

Η επιστολή στους γονείς

Η οικογένεια της Ελληνογερμανικής Αγωγής δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τη δύσκολη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε και τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, μία δασκάλα στο Νηπιαγωγείο και μία στο Δημοτικό, μας ενημέρωσαν ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Αμέσως η διοίκηση του σχολείου ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Καθώς η δασκάλα του Δημοτικού δεν είχε έρθει σε επαφή με μαθητές ή γονείς και φορούσε πάντα μάσκα στον χώρο του σχολείου, δεν κρίθηκε από τον ΕΟΔΥ απαραίτητη η λήψη κάποιου άλλου μέτρου.

Η δασκάλα του Νηπιαγωγείου είχε συμμετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση και είχε έρθει σε επαφή με τους γονείς και τους μικρούς μαθητές. Καθώς το σχολείο είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, σχολαστική απολύμανση χώρων), δεν κρίθηκε από τον ΕΟΔΥ απαραίτητο να προβούμε σε κάποια άλλη ενέργεια.

Παρότι δεν ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ, ενημερώσαμε όλους τους γονείς που είχαν έρθει σε επαφή με την εκπαιδευτικό. Είναι προφανές ότι μετά τα αποτελέσματα των τεστ και οι δύο εκπαιδευτικοί δεν έρχονται στο σχολείο και θα επανέλθουν σύμφωνα τις οδηγίες των ειδικών.

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά και τους εργαζόμενους στο σχολείο.

Τηρούμε με τον αυστηρότερο τρόπο όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν οριστεί από τους ειδικούς και ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς αλλά και εσάς για ό,τι αντιμετωπίσουμε στον χώρο του σχολείου.

Ως επιπλέον μέτρο προστασίας αποφασίσαμε πριν από την έναρξη τω μαθημάτων να υποβληθεί όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου μας σε τεστ μοριακής ανίχνευσης του Covid-19.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σχολαστικότητα αλλά και ψυχραιμία και είμαστε δίπλα στα παιδιά μας αλλά και σε εσάς στη δύσκολη αυτή συγκυρία».