Αιφνιδιαστική αναβολή της αποψινής συνεδρίασης του Δ. Σ. Παιανίας και «μετακίνηση» της για αύριο

Αιφνιδιαστική αναβολή της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σπύρου Στάμου. Η αναβολή  επήλθε επί του …πεζοδρομίου και όχι με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

Συγκεκριμένα,  ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου, υπό τη διακριτική παρουσία τριών ένστολων αστυνομικών (!) του Τμήματος Τάξης Παιανίας και του αντιδημάρχου του κ. Γ. Βαληλή, σύστηνε στην είσοδο του Δημοτικού Καταστήματος τους προσερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του να αποχωρήσουν και να προσέλθουν αύριο, Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. 

Το σκεπτικό της αναβολής αναφέρει «έλλειψη απαρτίας», κατά συνέπεια είναι διασφαλισμένο το νομότυπο της απόφασης (παρά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. η προβλεπόμενη διαδικασία εκφώνησης του καταλόγου των Δημοτικών Συμβούλων) και εύλογα, αναμένεται αύριο να αποσαφηνισθούν είτε ευθέως, είτε … περιφραστικά,  οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους αναβλήθηκε μέσω τεχνικής έλλειψης απαρτίας,  η αποψινή συνεδρίαση  του Δ.Σ. 

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή δημοσίευση του «Ν», το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται σε συνεδρίαση υπό το βάρος μιας δικαστικής απόφασης (αρ. 2187/30/4/2018)  που εκδόθηκε από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  Αθηνών σε βάρος Αντιδημάρχου του Δήμου Παιανίας (η επιβληθείσα ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και μεταξύ άλλων προβλέπει εγγυοδοσία και «επιμέλεια κοινωνικής αρωγής») γεγονός που αναμένεται να συζητηθεί αύριο, απόγευμα, μάλλον κατά την έναρξη της συνεδρίασης.