Μήνυμα SMS από ανεξακρίβωτη πηγή καλεί τους φορολογούμενους να πάνε στην Εφορία για να πάρουν πίσω τις έκτακτες εισφορές!

eforia_pallinis
eforia_pallinis

Κάποιος «σαδιστής» παίζει με τα νεύρα των πολιτών που ούτως ή άλλως είναι ….πειραγμένα για πολλούς και ετερόκλητους λόγους.
Γραπτό SMS μήνυμα από άγνωστο αποστολέα με αποδέκτες κάποιες χιλιάδες φορολογουμένων, ενημερώνει ότι, «μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της εισφοράς αλληλεγγύης και της έκτακτης εισφοράς» (χαράτσι) οι κατά τόπους Εφορίες επιστρέφουν τα καταβληθέντα χρήματα και για το σκοπό αυτό, «όσοι τα κατέβαλαν, οφείλουν να προσέλθουν ως και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 για να τα παραλάβουν…» (!)

Συνέπεια της φάρσας αυτής, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Πρωτοκόλλου των Εφοριών να …. δεινοπαθούν από τον αυξημένο όγκο αιτήσεων επιστροφής των έκτακτων εισφορών, οι οποίες, σύμφωνα με ισχυρισμούς μελών της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ, σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνάνε τις 100.000!

Παρεμπιπτόντως: όλες οι αιτήσεις πρέπει να απαντηθούν εγγράφως!
Συγκεκριμένα το μήνυμα που «κυκλοφορεί» στα κινητά τηλέφωνα με άγνωστο αποστολέα αναφέρει:

«ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Όπως υποστηρίζεται από την Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., το υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο για το …τραγελαφικό της όλης κατάστασης, όμως, δεν έχει προβεί ως και σήμερα σε οποιαδήποτε αντίδραση.