Εξαρθρώθηκε η συμμορία των διαρρηκτών που με τη δράση της τους τελευταίους λίγους μήνες, προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο στην τοπική κοινωνία της δημοτικής ενότητας Παλλήνης.
Ειδικότερα: συνελήφθησαν 9 άτομα, κάτοικοι κοντινού προς την Παλλήνη καταυλισμού, ρομά, ηλικίας 14 (!) μέχρι και 35 ετών και ήδη παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
Στις έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς στους χώρους διαμονής τους, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της διαρρηκτικής τους δράσης, η ταυτοποίηση έγινε από τις κάμερες εγγραφής στα καταστήματα που «κτύπησαν» καθώς και αρκετά αντικείμενα τα οποία έκλεψαν, όπως μια τηλεόραση που πήραν από κομμωτήριο της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε!
Οι επιθέσεις της συγκεκριμένης συμμορίας είναι πολλές, περίπου 45 και σε διαφορετικές περιοχές, Παλλήνη, Γέρακα, Παιανία, Πικέρμι και Σπάτα και όλες με τον ίδιο τρόπο δράσης. Το ημιφορτηγό όχημα στο οποίο επέβαιναν κτυπούσε με όπισθεν ταχύτητα τις βιτρίνες των καταστημάτων, τις διέλυε και σε χρόνο δευτερολέπτων τα μέλη της συμμορίας φόρτωναν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές που οι δράστες προκάλεσαν στα καταστήματα που «κτύπησαν» βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Παλλήνης, κάποια επί της λεωφόρου Μαραθώνος και είναι πολύ μεγαλύτερες σε κόστος από την αξία των κλοπιμαίων!
Η εξάρθρωση της «συμμορίας με την όπισθεν» -εξ αιτίας του τρόπου δράσης της- επιτεύχθηκε από τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης τα οποία –προς τιμή τους!- ενήργησαν με αποφασιστικότητα, επιμονή και υψηλή επαγγελματική επάρκεια και όταν από τις έρευνές τους πείστηκαν για την ταυτότητα των δραστών, ενημέρωσαν την προϊσταμένη αρχή τους, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής (ΥΑΒΑ) και από κοινού οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψης των δραστών στον καταυλισμό ρομά.
Η δράση της συμμορίας όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ήταν συνεχής τους τελευταίους λίγους μήνες, τα μέλη της λειτούργησαν με απύθμενο θράσος και με τη βεβαιότητα ότι θα αποφύγουν τη σύλληψη, εκτιμήσεις που επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι κτυπούσαν όποια καταστήματα ήθελαν, αδιαφορώντας για την έκθεση τους στα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους ενεργοποιημένους συναγερμούς στα καταστήματα που επιτίθονταν.
Οι ευθύνες
Σε ότι αφορά, τώρα, τις ευθύνες για την έλλειψη αστυνομικής επιτήρησης που κατά κοινή ομολογία βρίσκεται σε σημείο που ουδέποτε άλλοτε υπήρξε.
Οι ευθύνες καταλογίζονται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα στον πολυπράγμονα γενικό γραμματέα του, κ. Δημ. Αναγνωστάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων, με αυτοπεποίθηση «επιθεωρητή Κλουζώ» διεκήρυττε προς κάθε κατεύθυνση, Δημάρχους, συνδικαλιστές αστυνομικούς, εκπροσώπους φορέων, κ.ά., ότι η συνένωση θα ισχυροποιήσει τη δυναμική και αποτελεσματικότητα των ενιαίων αστυνομικών τμημάτων.
Ο κ. γενικός, υποστήριζε, τότε, ότι θα αναβαθμιστεί η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος στις τοπικές κοινωνίες, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι «δεν πρόκειται να μειωθεί σε καμία περίπτωση ο αριθμός των υπηρετούντων στα ενιαία τμήματα…»
Για το τι ακολούθησε της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων, παραθέτουμε ενδεικτικούς αριθμούς για το Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης και ο αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματα του, κυρίως, να αξιολογήσει τη σοβαρότητα και συνέπεια του συγκεκριμένου κ. γενικού γραμματέα.
Το ενιαίο Τμήμα Παλλήνης ξεκίνησε με δύναμη 37 αστυνομικών συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που ασκούν γραμματειακά καθήκοντα, λίγους μήνες μετά, μειώθηκαν στους 30 (συμπεριλαμβανομένων των βαθμοφόρων αστυνομικών) και σήμερα: 11 αστυνομικοί σε καθημερινή βάση απασχολούνται σε «προστασία στόχων», 6 με 7 σε φύλαξη συμβολαιογραφείων της Αθήνας που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή σε γήπεδα καλαθόσφαιρας και ποδοσφαίρου.
Αποτέλεσμα; Ένας με δύο οι διαθέσιμοι αστυνομικοί σε καθημερινή βάση και εύλογα, ούτε σε περιπολία μπορούν να βγουν, ούτε κάτι περισσότερο να κάνουν!
Οι αριθμοί αυτοί δεν επιδέχονται διάψευσης, χαρακτηρίζουν όλα τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας και φυσικά δεν υποστηρίζουν πολιτικές πρόληψης και καταστολής εγκλήματος προς πολίτες που επώδυνα φορολογούνται για να έχουν και το δικαίωμα της προστασίας.