Πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρ. Γκότσης (ΣΥΡΙΖΑ) με την υποστήριξη των παρατάξεων Ν. Σαράντη ( ΠΑΣΟΚ) & Γ. Ιωακειμίδη (Ανεξάρτητοι)

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρ. Γκότσης (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ο νέος πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Αττικής, εξέλιξη που διαμορφώθηκε μετά τις δύο άκαρπες ψηφοφορίες του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Στις πρώτες δύο ψηφοφορίες, η υποψηφιότητα του Δημάρχου Δήμου Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου (Νέα Δημοκρατία) στηρίχθηκε μόνο από τα 9 μέλη της παράταξής του, η υποψηφιότητα του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Ν. Σαράντη (ΠΑΣΟΚ) από 5 –όσοι και οι σύμβουλοι της παράταξής του- του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, κ. Ηρ. Γκότση (ΣΥΡΙΖΑ) από 5 και του Δημάρχου Αγίου Ρέντη-Νίκαιας, κ. Γ. Ιωακειμίδη (Ανεξάρτητοι- Κίνημα Λευκών Δημάρχων) από 4.

Στην τρίτη ψηφοφορία, οι τρεις τελευταίες παρατάξεις επέλεξαν να συνεργαστούν με αποτέλεσμα, να εκλεγεί Πρόεδρος, ο κ. Ηρακλής Γκότσης με 14 ψήφους, 10 λευκά και 1 άκυρο, Αντιπρόεδρος ο κ. Γ. Ιωακειμίδης με 14 ψήφους, 10 λευκά και 1 άκυρο και Γεν. Γραμματέας ο κ. Νίκος Σαράντης, 14 ψήφοι και 11 λευκά.

Ο κ. Δ. Στεργίου έλαβε 9 ψήφους.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκλέχθηκαν, ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Γιάννης Κασσαβός και ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών, κ. Σωτήρης Ντούρος –ήταν και οι μοναδικές υποψηφιότητες-

Προς ανατροπή η ως σήμερα πολιτική για τα απορρίμματα;

Η εξέλιξη στο προεδρείο της ΠΕΔΑ ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στην υπόθεση των απορριμμάτων και ειδικότερα στους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ υπό την προϋπόθεση ότι η κ Περιφερειάρχης κ. Ρ. Δούρου θα επιμείνει στην ακύρωσή τους.

Με βάση την σύνθεση που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο Περιφέρειας και τώρα της ΠΕΔΑ, η πλειοψηφία στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο (ΕΔΣΝΑ) ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός απροόπτου οι εξελίξεις στο ζήτημα της ως τώρα πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων ενδέχεται να ανατρέψουν τα ως σήμερα δρομολογημένα.