Εκλέχθηκε η 11μελής Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ/ Μοναδικός Δήμαρχος στην ΚΕΔΕ από την ανατ. Αττική, ο Θανάσης Ζούτσος

Ολοκληρώθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, οι διαδικασίες εκλογής των Οργάνων του με την ανάδειξη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μετά την απόρριψη της πρότασης του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, για τη σύσταση διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής και από τις τρεις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, προχώρησε η εκλογή των υπολοίπων – συν του Προεδρείου – επτά μελών της από τη πλειοψηφία.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, πρότεινε «τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να προέλθουν τρία από την πλειοψηφούσα Παράταξη, δύο από τη μείζονα Αντιπολίτευση και από έναν από τις άλλες δύο Παρατάξεις της αντιπολίτευσης», πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην κριτική που του ασκήθηκε για την «εσπευσμένη» σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και σχολιάζοντας την άρνηση των Παρατάξεων να συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να τρέξουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες. Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς τι ρόλους θα πάρουμε. Θέλει να πάρουμε όλοι έναν ρόλο ενωτικό, είναι δεδομένο αυτό και το πιστεύω, αλλά συγχρόνως θέλει να επισπεύσουμε.

Σε λίγο ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του Κράτους και δεν έχει κατατεθεί η άποψη της ΚΕΔΕ. Υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά και τα οποία τα ξέρετε.

Θέλουμε να συμμετέχουμε; Συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε; Μη συμμετέχουμε κύριοι. Η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει. Θα προχωρήσει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν και θα προχωρήσει με μεγάλη δυναμική. Να το ξέρετε αυτό».

Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ

 • Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
 • Δημήτριος Καφαντάρης, α’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
 • Ιωάννης Καραγιάννης, β’ Aντιπρόεδρος
 • Ιωάννης Μουράτογλου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ.

Τακτικά μέλη:

 1. Μιχαήλ Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου
 2. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Δήμαρχος Ξάνθης
 3. Νικόλαος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου
 4. Δημήτρης Τζιαχρήστας, Δήμαρχος Δομοκού
 5. Ιωάννης Τζίτζιος, Δήμαρχος Σιθωνίας
 6. Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης
 7. Γεώργιος Κοτρωνιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων.

Αναπληρωματικά μέλη:

 1. Δημήτριος Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικαίων
 2. Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας
 3. Γεράσιμος Δαμουλάκης, Δήμαρχος Μήλου.

Σημειώνεται ότι ο μοναδικός Δήμαρχος της ανατολικής Αττικής που συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος.

Εκλέχθηκε με το «Κίνημα Λευκών Δημάρχων» επικεφαλής του οποίου είναι ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδηςαργά το μεσημέρι εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στην ΠΕΔ Αττικής- και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν παράλληλα θα διατηρήσει την έδρα του και στην ΚΕΔΕ.

Σε περίπτωση που επιλέξει να μείνει μόνο στην ΠΕΔ Αττικής στην ΚΕΔΕ θα τον αντικαταστήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.