Οι καλλιτέχνες «κατέθεσαν» τα τραγούδια τους και οι πολίτες αγάπη και μεγάλο όγκο τροφίμων. Στην συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης

Εντυπωσιακή απήχηση είχε η εκδήλωση φιλαλληλίας, αλτρουϊσμού και κοινωνικής αρωγής που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης προς υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου 2014.

Η λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, πέντε καλλιτέχνες και ένα νεανικό χορωδιακό σχήμα, ερμήνευσαν στην δίωρη συναυλία επιλεγμένες συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, συμπαρασύροντας σε αρκετές περιπτώσεις το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα να σιγοτραγουδήσει μαζί τους και παράλληλα με …κοινή φωνή να στείλουν μήνυμα κατανόησης και συμπαράστασης προς όσους συμπολίτες μας βιώνουν δυσκολότερα την οικονομική κρίση.

Η ημέρα της εκδήλωσης συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και εύλογα τα μηνύματα, είτε μέσω των συνθέσεων που ερμηνεύθηκαν από τους καλλιτέχνες, είτε από τις σύντομες αναφορές που έγιναν από το Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης Θανάση Ζούτσο, είτε από την ηθοποιό Ασπασία Τζιτσικάκη που είχε και το πρόσταγμα στην παρουσίαση του προγράμματος, ανέδειξαν το πνεύμα της αλληλεγγύης.

Λίγο νωρίτερα, την ώρα της εισόδου των πολιτών στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, οι χώροι συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Παλλήνης κατακλύζονταν από τις προσφορές –κατά το πλείστον τρόφιμα μακράς διάρκειας- και χρειάστηκαν δύο μικρά φορτηγά για να μεταφερθούν στο Δήμο Παλλήνης.

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμιστεί ότι το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, δημιουργήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βήμα – βήμα, προκειμένου να στηρίξει τους συνδημότες μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης που ζει η χώρα μας.

Οι πολίτες που υποστηρίζονται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης ανέρχονται περίπου στους 1.200 και η ροή διάθεσης/διανομής των τροφίμων είναι διαρκής και με χρονική συνέπεια.

Σε ότι αφορά την εκδήλωση της συναυλίας με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: τραγούδησαν, ο συμπολίτης μας Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Νέγκα, η Καλλιόπη Βέττα, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Ηλίας Ζούτσος και η νεανική χορωδία «Έμπνευσις.»

Οι καλλιτέχνες, υπερέβαλλαν εαυτούς στην ερμηνεία των συνθέσεων του Μίκη Θεοδωράκη, έδειξαν να «ζούνε», να χαίρονται την εκδήλωση και αρκετές φορές έστρεψαν το μικρόφωνο προς το κοινό για να «πάρουν επιστροφή» από το ρεφρέν του τραγουδιού.

Σε ενδιάμεσα διαστήματα της συναυλίας, η ομάδα διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε προβλέψει την μεταφορά στο υψηλότερο σημείο της οθόνης του αμφιθεάτρου, μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου αλλά και των δράσεων του Δήμου Παλλήνης που εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινωνικής πολιτικής του.


Στην διάρκεια της σύντομης ανάπαυλας, η Δημοτική Αρχή βράβευσε τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της σχολικής χρονιάς 2013-2014 οι οποίοι, εθελοντικά και με συνέπεια διαθέτουν μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου στους περίπου 170 υποστηριζόμενους μαθητές.

Ολοήμερο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στο χώρο στάθμευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης) λειτούργησε το Ολοήμερο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι.

Χαρίστηκαν και παραλήφθηκαν δεκάδες είδη ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, cds, είδη οικιακής χρήσης αλλά και αντικείμενα που είχαν συγκεντρωθεί στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο από προσφορές κατοίκων του Δήμου Παλλήνης.

Η προσέλευση πολιτών κάθε ηλικίας και από κάθε γειτονιά του Δήμου Παλλήνης στο Ολοήμερο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και όλοι τους, κάτι να δώσουν και κάτι να πάρουν….

Τέλος, θετική εντύπωση προκάλεσε η υποδειγματική ευταξία στο ολοήμερο παζάρι.

Εκατοντάδες είδη ρουχισμού και οικιακής χρήσης ταξινομημένα στα υπαίθρια τραπεζάκια, βοηθήθηκαν οι επισκέπτες να συντομεύσουν το χρόνο παραμονής τους στο χώρο του ανταλλακτηρίου και κυρίως να αποχωρήσουν ικανοποιημένοι για την καλή οργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Αθ. Ζούτσου

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα του εθελοντές του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που με συγκινητικό τρόπο ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμα συνεισφοράς για την ολοκλήρωση των δράσεων διημέρου.

Τέλος, ευχαρίστησε και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης που μέσα από την ζωγραφική τους έδωσαν τη δική τους οπτική στην …εποχή της φτώχειας ενώ τα έργα τους εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, την ημέρα της Συναυλίας.

—————–

Φωτογραφίες:

1. Οι πέντε καταξιωμένοι καλλιτέχνες επί σκηνής

2. Το νεανικό χορωδιακό σχήμα “Έμπνευσις”

3. Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος και η γνωστή ηθοποιός (και Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης) Ασπασία Τζιτσικάκη λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας.

4. Μαθητής που υποστηρίχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια από το Κοινωνικό Φροντιστήριο παραλαμβάνει από τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο επιταγή 500 € ως επιβράβευση της επιτυχίας του να εισαχθεί σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας του. Δίπλα τους, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος και ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος Μητρόπουλος και ο εκπαιδευτικός/εθελοντής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, κ. Παπαδημητρίου

5. Ο Θανάσης Ζούτσος βραβεύει τον εκπαιδευτικό κ. Παπαδημητρίου για την συνεισφορά του στην λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις και των υπολοίπων εκπαιδευτικών.

6. Εικόνα των συγκεντρωθέντων τροφίμων.

7 & 8: δύο όψεις από το Ολοήμερο Χαριστικό-Ανταλλακτικό Παζάρι που έγινε με την υποστήριξη εθελοντών.

9. Ένας μικρός αριθμός εθελοντών από το σύνολο που συνέργησε και στις δύο δράσεις.

10. Η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη με τον Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ειρήνη Κουνενάκη.