Χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Η Εθνική μας θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο και έτσι δεν θα ταξιδέψει στις Φιλιππίνες.  

Από την ομάδα θα απουσιάσει και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο «κόψιμο» του Δημήτρη Ιτούδη.

Πλέον συνεχίζουν στην προετοιμασία οι: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τόμας Γουόκαπ, Ιωάννης Παπαπέτρου, Μανώλης Χατζηδάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο (μένει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση του).

Η δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετα την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ηθελα για παίξω στο Παγκόσμιο.

Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειας αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.

Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογη μου και πλέον πρέπει να συνεχισω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής.

Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο.

Ο προσωπικώς μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεραστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του»