Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ: η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων

Οι αποκλίσεις που φέρεται να καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο στόχο του πλεονάσματος που έχει τεθεί για την Αυτοδιοίκηση για τα έτη 2014 και 2015, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία για νέες περικοπές πόρων στους Δήμους» υπογραμμίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με αφορμή δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν τους ΟΤΑ εκτός μνημονιακών στόχων και με απόκλιση όσον αφορά στο πλεόνασμα του 2014 .

«Ήδη, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η μείωση κατά 65% στους πόρους που μας αποδίδονται από την Κεντρική Εξουσία, η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των Δήμων, σε όλη τη χώρα. Οι Δήμοι λειτουργούν «στο κόκκινο» και νέες περικοπές στη χρηματοδότησή τους από τους ΚΑΠ, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δημοτικών υπηρεσιών.

Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων και πρέπει επιτέλους να της αναγνωριστεί η τεράστια συνεισφορά της στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Να της αναγνωριστεί ότι φορτώθηκε τα προηγούμενα χρόνια νέες αρμοδιότητες , ευθύνες και κόστη, χωρίς να τις αποδοθούν ταυτόχρονα και οι απαραίτητοι πόροι».

«Το υπουργείο Οικονομικών, και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καταλήγει ο κ. Πατούλης, ας αναζητήσουν λοιπόν σε άλλους φορείς του Δημοσίου τα χρήματα που τους λείπουν, για να καλύψουν τους στόχους του πλεονάσματος».