Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής του οδοστρώματος περιμετρικά της πλατείας

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ολικής ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του οδοστρώματος περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στο τμήμα της πλατείας Συντάγματος μεταξύ Φιλελλήνων και Σταδίου καθώς και στην Βασιλέως Γεωργίου Α, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς ολική ανάσχεση της κυκλοφορίας και χωρίς διακοπή της συγκοινωνίας.

Ειδικότερα τα έργα που υλοποιήθηκαν προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα, ήταν η απόξεση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα, η εξυγίανση του εδάφους, η τοποθέτηση ισοπεδωτικής στρώσης και τέλος η τοποθέτηση του νέου αντιολισθηρού τάπητα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια αποκατάσταση, σε συνδυασμό πάντα με την ασφάλεια και την ταχύτητα των εργασιών, εργάστηκε πλήθος εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού με πληθώρα μηχανημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την κατασκευή υπήρχαν 2 finisher, 4 οδοστρωτήρες, 2 φρέζες και 12 φορτηγά.

Η κατασκευή έγινε από την ανάδοχο κατασκευαστική Κ/ΞΙΑ σε 2 μέτωπα, βραδινές ώρες έτσι ώστε να υπάρχει η λιγότερη όχληση των πολιτών όπως και να υπάρχει η ασφάλεια των εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν την ημέρα.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει πως η τελευταία ασφαλτόστρωση που είχε γίνει στην Λ. Αμαλίας πριν 20 χρόνια αφορούσε μόνο την τελική στρώση της ασφάλτου, δηλαδή την αντιολισθηρότητα, που παρουσίαζε σημαντικές φθορές και ρηγματώσεις.

Στα παρόντα έργα τα συνεργεία της Περιφέρειας εισήλθαν σε βάθος τουλάχιστον 9 cm αφού κατασκεύασαν και ισοπεδωτική στρώση πάχους 5cm όπως οι τεχνικές προδιαγραφές ορίζουν.

Παράλληλα, μπροστά από το Σύνταγμα προέβησαν σε εξυγίανση του εδάφους τα λεγόμενα κουτιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βυθίσεις οδοστρώματος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των υποδομών του οδικού δικτύου στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Αττικής, ζητώντας παράλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου να γίνονται με την λιγότερη δυνατή όχληση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο μηχανισμός βελτίωσε το οδικό δίκτυο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, έφτασε στο Σύνταγμα με απόλυτο συντονισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κυκλοφοριακές μελέτες, στην ταχύτητα και κυρίως στην ποιότητα της εκτέλεσης των εργασιών αλλά και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Το νέο οδόστρωμα της Αττικής περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, έχει δοθεί ήδη σε χρήση στους πολίτες της Αττικής από τις αρχές Αυγούστου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την υπέρ ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στις 9 Σεπτεμβρίου προβάλλοντας την χώρα μας και ταυτόχρονα το μεγάλο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση των υποδομών.

Τις επόμενες μέρες αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που ορίζουν οι εθνικές τεχνικές προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί η διαγράμμιση και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης με καινούργιες, καθώς και η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου LED.