Δέκα χιλιάδες δέντρα θα φυτευθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στα Γλυκά Νερά από εθελοντικές ομάδες & διάφορους φορείς

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), το Δήμο Παιανίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ, την Κυραική 9 Φεβρουαρίου 2014, θα αναδασώσουν περιοχή της δημοτικής ενότητας Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας, φυτεύοντας 10.000 μικρά δέντρα. Σημειώνεται ότι η περιοχή που θα αναδασωθεί έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 αλλά και του 1998.

Σημείο συνάντησης των εθελοντικών ομάδων, το τέρμα της οδού Άννης Μαρίας στα Γλυκά Νερά Παιανίας, ώρα 10 το πρωί. (Η οδός Άννης Μαρίας είναι κάθετη στην κεντρική λεωφόρο Λαυρίου)

Τρόποι πρόσβασης στο χώρο της αναδάσωσης στα Γλυκά Νερά Παιανίας:

  1. Με λεωφορεία του Δήμου Παιανίας, τα οποία θα αναχωρούν από τις 9.30 το πρωί από το πάρκινγκ του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, στην κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής.
  2. Με λεωφορεία του ΟΑΣΑ (γραμμές 307, 308). Στη λεωφόρο Λαυρίου αποβιβαζόμαστε στη στάση Άννης- Μαρίας. Από εκεί με μικρή πεζοπορία φτάνουμε στο χώρο της αναδάσωσης.
  3. Όσοι εθελοντές επιθυμούν να έρθουν στο χώρο της αναδάσωσης με Ι.Χ., πρέπει να ακολουθήσουν την κεντρική λεωφόρο Λαυρίου και όταν φτάσουν στα Γλυκά Νερά, πρέπει να στρίψουν στην οδό Άννης- Μαρίας. Στο τέρμα της οδού υπάρχει χώρος στάθμευσης και αρχίζει ο χώρος της αναδάσωσης.

Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.
Στη δενδροφυτεύση θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.