Εγκαινιάστηκε το έργο της οδού Παιανία-Σπάτα-Λούτσα, προϋπολογισμού 25,3 εκ. € από τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό

Την επαρχιακή οδό Παιανία – Σπάτα- Λούτσα, ένα οδικό έργο μεγάλης σημασίας για την Ανατολική Αττική, προϋπολογισμού 25,3 εκ. € εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Τον κ. Σγουρό συνόδευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, η Υφυπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Χρήστος Μάρκου, ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

Το έργο στο μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής και από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Με την έντονη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής τα τελευταία χρόνια, η ανακατασκευή και βελτίωση της Επαρχιακής Οδού 40 (Παιανίας – Σπάτων – Λούτσας) κρίθηκε αναγκαία, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ιδίως τους θερινούς μήνες, και θα προσφέρει ασφαλή διέλευση για τους διερχόμενους πεζούς και τα οχήματα, καθώς μέχρι πρότινος είχαν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα κατασκευάσθηκε διαχωριστική νησίδα (στο τμήμα Σπάτα – Λούτσα), διαμορφώθηκαν πεζοδρόμια σε όλα τα εντός σχεδίου τμήματα, βελτιώθηκαν τα χαρακτηριστικά της οδού αυξάνοντας την οδική ασφάλεια και τοποθετήθηκε σε όλο το μήκος νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα για τους κατοίκους της Παιανίας κατασκευάσθηκε ποδηλατόδρομος ο οποίος συνδέει τον αστικό ιστό της πόλης με τον κόμβο της Αττικής Οδού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τα εξής:

Παραδώσαμε σήμερα στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής ένα κομβικό οδικό έργο ιδιαίτερης σημασίας
Χάρη στις προσπάθειες όλων μας η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει
• Όλα τα χρήματα γίνονται έργα για υποδομές και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ούτε ένα Ευρώ χαμένο
Με ομαδική προσπάθεια θα δώσουμε μια ελπίδα στον τόπο μας
Πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ αποδίδονται στο κράτος από την επιστροφή του ΦΠΑ μόνο από τα έργα στην Ανατολική Αττική και δημιουργούνται 15.000 θέσεις εργασίας