Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Νίκο Παππά για την Αθήνα & ίδια ποσοστά σε Γ. Πατούλη & Γ. Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια

Νίκος Παππάς

Χάνει τον Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης; Νέα δημοσκόπηση έγκριτου αυτοδιοικητικού site, δείχνει προβάδισμα του Νίκου Παππά που κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας που ρίχνεται στη μάχη του πολιτικού στίβου φαίνεται ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει στις εκλογές, αφού οι Αθηναίοι, έχουν απηυδήσει εδώ και τόσα χρόνια με το χάλι του Μεγάλου Περιπάτου…

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ιστότοπο, που ασχολείται -μεταξύ άλλων- με τα ζητήματα αυτοδιοίκησης, το aftodioikisi.gr από τοις 4 έως 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων και έδειξε ότι ο Νίκος Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Όπως αναφέρεται, υπάρχει εξήγηση για το προβάδισμα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού έναντι του κ. Μπακογιάννη, καθώς υπάρχει μεγάλο ρεύμα από τους πολίτες της Αθήνας έναντι του νυν δημάρχου και για τις επιλογές του.

1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).

Όπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

«Ισοπαλία» Πατούλη -Ιωακειμίδη

Γιώργος Ιωακειμίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Έκπληξη, όμως, έχουμε και στην αξιολόγηση των υποψηφίων για την Π. Αττικής, με το σημερινό περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να έρχεται “ισοπαλία” (28%) με τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη. Mειονέκτημα του πρώτου, το υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (55%) και του δεύτερου η σχετικά χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

Από τους υπόλοιπους υποψήφιους το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφει ο κ. Σγουρός (18%), ενώ ο κ. Πρωτούλης βρίσκεται στο 9%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρο (3%) είναι αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για τον κ. Κασιδιάρη που μετρήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων.