Απόκλιση στις ποσοστώσεις! Γ. Πατούλης: “το 92% κατά του Νομοσχεδίου…” Π. Σκουρλέτης: “το 70% υπέρ του Νομοσχεδίου”

Πάνος Σκουρλέτης & Γιώργος Πατούλης

Απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη στις δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη ότι «μόνο το 30% από τα περίπου 250 Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της χώρας, έχει ταυτιστεί με το ισοπεδωτικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ και της ΕΝ.ΠΕ για το Νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1.»  (Δείτε ΕΔΩ)  Ο κ. Γ. Πατούλης από τη μεριά του, ισχυρίζεται ότι «το 92% των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας θεωρεί ότι ο «Κλεισθένης» είναι ένα «κακό» νομοσχέδιο και δεν αποτελεί μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση” με αποτέλεσμα η σύγχυση των πολιτών να επιτείνεται δεδομένου ότι οι προβαλλόμενες ποσοστώσεις απέχουν μεταξύ τους … «έτη φωτός»! (εκτός κι αν αμφότεροι έχουν δίκαιο! Οι ίδιες αποφάσεις να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές!)

Η ακριβής δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ

«Ο κύριος Σκουρλέτης «ζει το δικό του μύθο» , σχετικά με την αποδοχή του Κλεισθένη από το πολιτικό προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με παραπλανητικούς ισχυρισμούς επιχειρεί να υποστηρίξει, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το «παραμύθι» της δήθεν αποδοχής ενός νομοσχεδίου, που απορρυθμίζει την αυτοδιοίκηση. Μας προκαλούν απορία όμως τα αριθμητικά στοιχεία που επικαλέστηκε. Που τα βρήκε; 

Τα ψέματα του κ. Σκουρλέτη όμως «έχουν κοντά πόδια», γι αυτό δίνω εντολή στις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ να του παραδοθούν αύριο το πρωί στο γραφείο του, τα ψηφίσματα 227 Δημοτικών Συμβουλίων από όλη τη χώρα, το 92 τοις εκατό των οποίων ( 207 στα 227), θεωρεί ότι ο Κλεισθένης είναι ένα «κακό» νομοσχέδιο και δεν αποτελεί μεταρρύθμιση.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης οφείλει να λάβει υπόψιν του και την απόφαση που λάβαμε με ευρεία πλειοψηφία στο πρόσφατο κοινό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ,  να απορριφθεί το νομοσχέδιο ως βάση συζήτησης και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση.  

Αν ο κ. Σκουρλέτης μας είχε δεχθεί στο γραφείο του πριν μια βδομάδα, θα του  είχαμε ήδη παραδώσει τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας, της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ και του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ και δεν θα εκτίθετο με ψευδείς αναρτήσεις. Ο κ. Σκουρλέτης όμως προτίμησε να έχει κλειστά τα ρολά του υπουργείου για την Αυτοδιοίκηση. 

Τον καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει τακτική και να προχωρήσει σε έναν ουσιαστικό διάλογο, που στόχο θα έχει την πραγματική  μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και την προώθηση επιτέλους της αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, όπως ισχύει και εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη.»